Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szer. feb. 20, 2019 9:06 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Beci100 írta:
Sziasztok! Szakmámból és lehetőségeimből adódóan tudnék csinálni...
Jó áron és jó minőségben mindig van igény erre-arra. Beszerző (BST) egész kis üzletet húzott fel a mesterlövész és egyéb tuning cuccaira. Mondjuk V3-as gearboxra szerintem korlátozott volna a kereslet.
Ez a fegyvermester/kovács/műszerész rendelkezés szerintem az életben még senkit nem tartott vissza, hogy megpiszkálja az airsoft játékait. Még az is nagyobb visszatartó erő, hogyha valamit elront, akkor fizethet az új alkatrészekért. Szerintem ezt azért hozták, hogy az ember ne kezdje el a Slaviat kókányolni, aminek a végén vagy tűzfegyvert kap, vagy egy rugót az arcába (egyik sem túl kellemes). No meg, hogy azt is meg lehessen fingatni, aki mondjuk orvvadász puskát csinál nem saját használatra. Esetleg deaktivált fegyvert visszaélesít stb.
A MASZ szerint "Fegyver és lövedék: kizárólag 6mm műanyag (vagy környezetbarát) BB gömblövedéket célbajuttató, maximum 3.3 Joule (180m/s) torkolati energiájú, sorozatgyártásban készült, vagy azok teljes belső szerkezetével (cső, hopup, meghajtás) rendelkező airsoft-légfegyverek engedélyezettek." Szóval amig nem nitró befecskendezéssel akarsz űrméret alatti üveg BB-ket lövöldözni huzagolt csőből, addig kb rendben vagy. Az elv az, hogy erőset nem gyengítjünk fojtással, mert, ha a fojtás véletlenül elromlik és kilyukasztod a másik játékost, az mindkét félnek kellemetlen lesz.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 18, 2019 5:20 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
v3-at eleve hülyeség aluból megcsinálni. szerkezetileg bőven stabil spiáterből is.
sosem fogsz tudni olyan v3 boxot csinálni ami MINDENNEL kompatibilis. 1000%, hogy nem lesz az minden fegyverrel. amúgy a v3 (és egyéb verziók) elméletileg kompatibilisek egymással. de az airsoftban nincsenek szabványok.
megnézed mennyibe kerül egy aftermarket alu v3 és rájössz, hogy csak akkor éri meg baszkódni vele, ha hobbi prodzsektnek fogod fel és leszarod a beleölt munkaórákat és egyéb költségeket.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szomb. feb. 16, 2019 9:27 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Sziasztok! Szakmámból és lehetőségeimből adódóan tudnék csinálni komplettgearboxot is de egyenlőre a házban gondolkodtam eddig. Sajnos nem vagyok elég tájékozódott a döntéshez. Szóval amiben segíthetnétek azt pár kérdésben tenném fel. 1. Ha csinálok egy gearboxot, mondjuk v3 ast akkor az bármelyik gyártóéba belemenne ami v3at használ vagy vannak apró különbségek? 2. Megéri ez nekem? Cnc-n kiCAMelni szerszám kimarni stb. Ha lehet emberi áron acél gearboxot szerezni ami strapabíró neki se állok. 3. Habár ez csak replika feszegetem e ezzel a magyar jogszabályok határait? Csak fegyverkovács szerelheti a replikát ha jól értesültem. Köszönöm a segítséget!
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd aug. 07, 2018 1:21 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Vivax írta:
Igen...pontosan. Szinte olyan mint a női túsz: "kicsi, könnyen mozgatható, alig eszik és jó szagú". Személy szerint sokkal jobban tetszik, mint az AKS74u. Tényleg szokható a helikális tár.
A női túszról az jutott eszembe mikor első airsoft játékomon a barátnőm volt a túsz. Nem én hoztam ki... 2 hete azért a feleségem lett. XD Ez a bizon nálam most a több sebből vérző p90-et váltja le...
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd aug. 07, 2018 9:38 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Igen...pontosan. Szinte olyan mint a női túsz: "kicsi, könnyen mozgatható, alig eszik és jó szagú". Személy szerint sokkal jobban tetszik, mint az AKS74u. Tényleg szokható a helikális tár.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd aug. 07, 2018 8:50 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Vivax írta:
Nagyjából mint egy AK (a bele full), de szokni kell a formáját, mert fura a tárat fogni ugyebár. A mellső markolatot el lehet felejteni, szintén a tár miatt. 170-200-as midcap van hozzá, és nem is túl drágán, viszont a tárak métere miatt, csak speciális tokba fér el. Ma már a TWG árul hozzá tokot, de anno csak paintball-os golyó tartót láttam ilyen méretben. Nekem tetszett a formája, csak azért váltam meg tőle, mert haverom nagyon szerette volna magáénak tudni.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd aug. 07, 2018 5:34 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Nagyjából mint egy AK (a bele full), de szokni kell a formáját, mert fura a tárat fogni ugyebár. A mellső markolatot el lehet felejteni, szintén a tár miatt. 170-200-as midcap van hozzá, és nem is túl drágán, viszont a tárak métere miatt, csak speciális tokba fér el. Ma már a TWG árul hozzá tokot, de anno csak paintball-os golyó tartót láttam ilyen méretben. Nekem tetszett a formája, csak azért váltam meg tőle, mert haverom nagyon szerette volna magáénak tudni. itt látsz képeket: https://www.instagram.com/p/Bl2EBt0ncMI ... by=vivax26
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. aug. 06, 2018 6:09 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
magánvélemény: egy középkategóriás cymára biztos nem költenék ennyit. -gyakorlatilag lesz egy drága cymád, amiből már egy jobb full acélt is vehettél volna.- számomra, hogy megérje szopni, minimum egy full acél gen 1 e&l (kb 220€) kellene.[/quote]
Újraszámoltam találtam máshol összesen 70 euróért. Fűt. Rengeteg energiát öltem az AK-ba kívül belül, ez már egy több éves kapcsolat... Ettől függetlenül logikus amit mondasz, viszont gen 1 e&l-t nem találtam most sehol.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. aug. 06, 2018 10:05 am Mutasd csak ezt az üzenetet
nagyon ritka eset, amikor nem kell faragni valamit. amiket linketél kb 100€ összértékű motyó. az olcsóbb, ebayes verzióban. plusz ehhez még kéne egy m4 válltámasz. az az m4esített cyma most akciósan 130€.
ha fűt a kaland vágy, hajrá.
magánvélemény: egy középkategóriás cymára biztos nem költenék ennyit. -gyakorlatilag lesz egy drága cymád, amiből már egy jobb full acélt is vehettél volna.- számomra, hogy megérje szopni, minimum egy full acél gen 1 e&l (kb 220€) kellene.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: vas. aug. 05, 2018 6:00 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Rocko írta:
mert minden egyes mókolás nem gyári alkatrészekkel egyenlő a szopással. rajtad áll, hogy nem kevés pénzt, időt és energiát szeretnél e beleölni a prodzsektbe vagy eladod és veszel kompletten egyet, ahol nem kell szopni.
Anno p90-nel kezdtem, szerintem nem kell bemutatni mennyire ideális kezdőfegyver... Rengeteget tanultam belőle, azóta a fegyvereimet én magam kezelgetem eddig inkább több, mint kevesebb sikerrel. Szeretem csinálni úgy is hogy megy a k. anyázás, ma délután is a sig552-essel bajlódtam de sikerült harcképes állapotba hozni. Az elmúlt évek során a fent felsoroltak mellett volt szerencsém mp7-hez, m4-hez, ak-hoz, scar-hoz, aug-hoz. Értem amit mondtok és fölöslegesen nem szeretnék pluszba szívni semmivel, ezért kérdeztem konkrétan a linkben található cuccokra rá, mert lutrizni nem szeretnék én sem.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: vas. aug. 05, 2018 2:01 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
mert minden egyes mókolás nem gyári alkatrészekkel egyenlő a szopással. rajtad áll, hogy nem kevés pénzt, időt és energiát szeretnél e beleölni a prodzsektbe vagy eladod és veszel kompletten egyet, ahol nem kell szopni.
Ennyire nem kompatibilisek a cuccok? Rengeteget mókoltam már airsoft fegyverekkel, legutóbb egy sig-et raktam össze bontott alkatrészekből. Szeretem ezt az AK-t is a szívemhez nőtt és már kapott ezt azt. De mitől akkora szopás a dolog?
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 26, 2018 4:55 am Mutasd csak ezt az üzenetet
A gumira gyanakszom, a kamra fém vagy műanyag? Amúgy az is elképzelhető, hogy a hengerfejbe rakott O gyűrű anyira összeszűkül a hideg miatt, hogy nem tömít rendesen és nem ad elég kraftot a rendszer. Haverom Ak-ját mérték be 80 fpsre miatta, cserélték a gyűrűt és a rendszer visszállt 390re. De akkor is a hopupra gyanakszom, hogy annyira ledermedhet a gumi, hogy bezabál. Ha garis, vigyétek vissza a Militansba vagy Dokihoz.
Csatlakozott: szer. márc. 03, 2004 11:21 am Hozzászólások: 6042 Tartózkodási hely: Ott, ahol a legkevésbé számítanál rám...
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: vas. feb. 25, 2018 9:58 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Csövet pucoltam, volt benne retek, de utána is azt produkálta, hogy szobahómérsékleten kilőtt simán, aztán 15 perc udvaron pihenés után már nyema.
Ilyenkor amikor nem lő akkor szinte semmi levegő nem jön ki a csövön (gondolom a BB beraad), a tárat kivéve az adogató nyílásból jön visszafelé a levegő. Ha dobok bele egy BB-t azt erősebben köpi ki, mint a csövön előre.
Ha gyűrött a gumi, miért lő rendesen melegben? Annyira puha?
Még az is szóba jöhet, hogy egyszerűen a militans szerelő valamit nem jól rakott össze a rugócsere, vagy vezetékezés után.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: vas. feb. 25, 2018 9:05 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
SZU: Nézzétek meg a gumit, lehet gyűrött. Ha zöld van benne, annak vinnie kellene a hideget simán, arra tervezték. A lenyomó is lehet sorjás, túlméretes. Cső tiszta? Üresen elsütésnél, nyomja a levegőt?
Mivel nem volt kis tamis aksink, és a replika a gyártó szerint alapból 430 FPS-es volt, ezért amint megérkezett, már vitte is a Militansba hogy visszagyengítsék 400 alá és csatit cserélejenk benne (+hátravezetékezték az előagyból a tokfedél alá).
A csúzli most azt produkálja, hogy szobahőmérsékleten lő, 10-15 perc kintlét után (-5-6°), már ki sem lövi a BBt, vagy ha igen, akkor kb. 5-10m-re kiköpi. Amúgy a BB-k csak lassan kigurulnak a csövön, ha lefelé tartom.
Próbáltuk a hopupot 0-közép-max állítások mellett is de semmi változás. 0.12 noname, 0.25 G&G és Guarder, 0.28 és 0.40 BBOne BB-kel próbáltuk és semelyikket nem vitte ki normálisan.
Létezik az, hogy -5°-on a 6.03-as perccső ennyire bemozduljon? Vagy a hopup 0 állás mellett is így megszorítsa a BBt?
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 27, 2017 11:05 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Kozben egyik csapattarsnak a Crossfire on elszallt a v2 eleje, igy uj SA boxon kivul beszereztunk egy lentebb emlitett tarcsas, v2 fixes Airsoftpro alu kamrat. Nagyon szep kidolgozasu,filigran, megis eros.A bb adagolo csovecske kicsavarozhato.Finoman, es tag tartomanyban allithato a hengerrel.|Szivas, mint az ASpro Dragunov kamranal, hogy egy 2,9 mmes fuggoleges furat van benne, igy h lenyomot nem lehet bele tenni. 60 as Maple leafet rendelunk majd,annak ele konkav a felulete, jol kozpontositja a bbt. A kulsocso tamasztja meg, a rockring rahuzasaval,a fegyver szetszedese itt kezdodik, es vegzodik majd.A kulsocso vegebol 2 mmt le kellet csiszolnom, hogy kellokeppen meghuzhassan a rockringet. A gearbox elejet 15mm atmeroju resz tamasztja meg,elvileg jonak nez ki, nekem a hagyomanyos nagyobb U feluletu jobban tetszik.A csovet ket 1,25 mm inbusz meghuzasaval rogyzithetjuk,nem lesz egyszeru talalni ))). 21,4 mm nozit ajanlanak hozza. Rola lenne szo http://airsoftpro.cz/en/gun-parts-upgra ... -m4-detail
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.