MFH, Mil-Tec szinte minden military boltban van, könnyű találni. Viszont szűk szabású katonai (jellegű, ill. azt utánzó) ruhát nem nagyon fogsz kapni, mivel abból indulnak ki, hogy kényelmes legyen, ne nehezítse a mozgást. Annyit lehet trükközni, hogy az említetteknél "egy fokkal" komolyabb gyártóknál az alap méret (S, M, L, XL, stb.) több hosszúságban készül (short, regular, long), tehát ha mondjuk a magasságodhoz az M (regular) lenne jó, viszont bő rád, akkor meg kell próbálni az S long-ot. Egyébként meg a mellény úgyis "összefogja" rajtad a ruhát.
Én mindenképp azt javaslom, hogyha ismeretlen a gyártó, akkor mindenképp először próbáld fel élőben. Közhely, de én nem fogadtam meg, be is szoptam rendesen. Négy, azaz 4 szettem jött múlt péntek óta, papírforma szerint mind a négy tökéletesen kellett volna álljon rajtam. Most van négy új hirdetésem a ruha topikban...
Üdv! Ruhavásárlás előtt állok, viszont elakadtam a méretekkel. Digital woodland/marpat ruhát szeretnék venni, azonban a méretek valahogy nem passzolnak. Magas, vékony gyereknek születtem, kb 95 cm-es mellbőséggel és 185 cm magassággal, de amit néztem ruhákat mind 120 küröli mellbőséggel árulják. A többi méret passzol kb, viszont nagyon nagy mellbőségük van. Mi a tapasztalat, tényleg nagyon bőszabásúak? Attól tartok, ha megveszem nagyon hülyén állna rajtam. Nadrágnál meg a szár átmérője tűnik nekem nagyon nagynak. MFH, Mil-Tec gyártók ruháit nézegettem főként, drágábban nem szeretnék venni.
Mit javasoltok, milyen gyártó csinál szűkebb szabású ruhákat, a fent említett mintázattal?
Sziasztok! Sokat olvasom hogy dresscode van majdnem minden játékon, nekem pedig egyik katonai ruha sem jött be, a sziluettet nem rejtette kellőképp számomra (ellenfeleken láttam). Viszont a vadászruha sokkal jobban rejt, nekem is van egy ilyen, kérdésem a következő: Hova lehet sorolni a vadászruhát? Civil? Ghille? Woodland esetleg? Vagy nem lehetne hivatalosabban belevenni ezeket a camo ruhákat dresscode-ba hisz nem katonai de terep... Válaszokat előrre is köszönöm
Ha úgy van le tudok róla mondani és együtt élni a gondolattal, hogy nem mi lettünk egymásnak teremtve. Éveken keresztül nyúztam egy Haix P6-ot, egyszerűen imádtam, mindenhova együtt mentünk, úgy szakadt le a lábamról A lábam kényelme fontosabb, mint az hogy autentikus legyen, csak gondoltam kipróbálnék valami új menő mtp-hez való geardo cuccot
Van olyan, hogy berendeled és nem jó...nekünk egy női Bates bakancs volt ratyi...el is adtuk 30 perc próba után...aztán vettünk egy 25eHUF-os női túrabakancsot...az is hagy némi kívánni valót maga után... A német hegyivadász bakancs ugyanott nyomta a lábfej ízületet (mert hát ugyebár ott mozog a lábfej)...egy idő után nem vettem észre...
megoldás: olyan kell venni, amelyiknek nem ott van a fűzője...a befűzés nem lesz megoldás, mert nem a fűzés típusa fogja meghatározni, hol van a bújtató/fűző...
Ami a legjobban bejött: USMC Belleville...
Amennyiben fontos az autentikusság....viseld el...
Nem tudom, hogy bevállik-e, de szerintem érdemes megpróbálni a különböző fűzési technikákat. Úgy emlékszem kimondottan erre a problémára is láttam valahol fűzést. Túrázós oldalakon talán találsz róla valamit, elsőre ezt dobta nekem:
Nem tudom, hogy bevállik-e, de szerintem érdemes megpróbálni a különböző fűzési technikákat. Úgy emlékszem kimondottan erre a problémára is láttam valahol fűzést. Túrázós oldalakon talán találsz róla valamit, elsőre ezt dobta nekem:
Van egy Bates bakancsom, ami a mostani MTP cuccokhoz van rendszeresítve. Jól szellőzik, talpamnak baromi kényelmes, szerintem kellően könnyű is. Viszont a képen bekarikázott részen kb 1,5-2 km után elkezd nyomni, 3 km-nél már elviselhetetlen? Minőségi túrazoknit használok.
Van rá valami ötletetek, hogy ezt a kellemetlenséget megelőzzem, kijavítsam stb? Vagy törödjek bele, esetleg, hogy nem passzolunk?
részt vehetnek a játékosok egyszerű terepruhában és felszerelésben ??
Természetesen! Az egyetlen dolog, ami feltétlenül szükséges, az hogy a kiírásban jelentkezés előtt a dresscode-ot elolvasd (ha nem karszalagos az adott játék), arra az oldalra jelentkezz ahová passzol a cuccod, és majd azzal a cuccal is jelenj meg. Szerintem a világon nincs olyan játékos, aki az élete legelső tingli-tangli játéka előtt elmegy és bevásárol 300 ezerért fegyvert, felszerelést, ruházatot, bakancsot. Sokan kezdtük kölcsön kapott (vagy bérelt) fegyverrel illetve olyan öltözékben, amit éppen otthon találtunk.
Aztán később úgyis lesz valamilyen ruha/felszerelés stílus, amibe beleszeretsz vagy ami beválik, hozzácsapódsz valakikhez akinek már van követett irányvonal, stb. Ezek a dolgok elég strapabíróak, 3-4 játékost is kiszolgálhatnak és használtan jó áron hozzájuk lehet jutni.
Csatlakozott: szomb. aug. 04, 2007 5:28 pm Hozzászólások: 2623 Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás témája: Re: Ruházat, bakancs Elküldve: csüt. márc. 15, 2018 10:05 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Szerintem bazihülyén néz ki, mikor csak lázadó/fegyverescsöves/agresszív kertész oldalra van hely, de a júzer "csakazértis" megmutatja a full gírdó szettjét.
Farmer, szakadt ing, áká szettben a játékok 99%-án milsimebb tudsz lenni a többségnél.
Miért ne vehetnének? Az nem gond ha csak beugró cuccaid vannak, sokaknak még terepszínű ruhára sincs ingerenciájuk (susogós tréning ruha) az elején. Szemvédelem legyen jó, a többi részletkérdés.
Sziasztok! Sokat olvasgatok a fórumonn ami a felszereléseket és ruhákat illeti . Szeretném megkérdezni hogy csak azonn személyek mehetnek el rendezvényekre akik komlett fegyver , felszerelés és ruházattal rendelkeznek , vagy esetleg részt vehetnek a játékosok egyszerű terepruhában és felszerelésben ??
Ha van IBAN számlád, akkor nem para, nekem levett +2ezret anno a bankom mert nem volt (Ehüm paypal meg nem volt nekik ). A bolt megbízható, de ha kell valami ajánlom:
Hova érdemes menni az országban felszerelést vásárolni? (legnagyobb választék érdekelne) Most kezdtem újra, és az utolsó nagy bolt amire emlékszem az a 44-es volt. Persze néztem az neten is, de ott nem derül ki hogy melyik bolt a "legnagyobb".
, konkrétan 5.000 Ft-ért be tudsz szerezni egy gyakorló alsó+felsőt, pl. németből és angolból elég olcsón kapsz, szerintem magyart is találsz ennyiért. Igaz, hogy mostanában a katonai boltok megdrágultak, de ha ott nincs, akkora vatera/jófogás/használt airsoft fórumok, akár itt, vagy bazáron, vagy facebook-on!
CYMA AK-t ajánlottak első fegyvernek, és azt mondták az ismerőseim akik járnak, hogy woodland ruházatot próbáljak összeállítani, mivel nekik is az van és nagyon javasoltak egy" horvát " taktikai mellényt, amit úgy látom olyan mint a fehér holló. Van egy nálam ,de csak kölcsönben. De lényegében nekem mindegy lenne, hogy milyen csak az AK táraim férjenek bele és legyen kényelmes. Sok oldalt megnéztem , újonnan nálunk 15-20 alatt nem nagyon láttam, hogy egy egységes gyakorlót, mondjuk a chest rig /vest alá tudnék venni. Német , angolból honnan kapcsok olcsón? Tudnál ajánlani oldalt? Amit esetleg ismersz? és köszi a segítséget.
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy kezdőként airsoft meccsre mennyire vegyem komolyan a felszerelést?
Egyrészt egyetértek az előttem hozzászólókkal, másrészt szerintem te is jobban éreznéd magad, ha nem utcaiban jelennél meg, ráadásul földre is dobhatod magad anélkül, hogy féltened kéne a ruházatodat (mert ha van egy egyenruhád, az arra van, hogy bemocskold! ) Mivel látom, nem laksz messze a fővárostól, konkrétan 5.000 Ft-ért be tudsz szerezni egy gyakorló alsó+felsőt, pl. németből és angolból elég olcsón kapsz, szerintem magyart is találsz ennyiért. Igaz, hogy mostanában a katonai boltok megdrágultak, de ha ott nincs, akkora vatera/jófogás/használt airsoft fórumok, akár itt, vagy bazáron, vagy facebook-on! És ezt nem egy játékra veszed, ha nem is szippant be az airsoft, túrázásra, kirándulásra, kerti munkához ezek a legjobb cuccok! Ha már tudod, konkrétan milyen csapatban / melyik oldalon fogsz játszani, és legfőképp milyen fegyverrel, akkor segítünk tovább az útvesztőben!
Aki a ruházatod miatt szól le egy játékon, annak nincs helye az airsoft közösségben. Farmer, kockás ing is tökéletes ruházat. Sőt. Orosz vonalon egy adidas szett is teljesen autentikus. Javaslom, valami bakancs-szerűséget legalább keríts, mert a bokasérülés gyakori.
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy kezdőként airsoft meccsre mennyire vegyem komolyan a felszerelést? Mármint , szemüveg, stb. teljes mértékben de ruházatot tekintve? Több fórumon láttam megjegyzést, hogy az olyanokat akik megjelennek egy pulóverben megszólják. De ha életem első pár meccse szerintem tök evidens, hogy nm fektetek be tízezreket ruházatba. , és arra gondoltam elmegyek egy sötét felsőben és kész. Csak nem akarom, hogy ezért furcsán nézzenek rám. Úgy vettem észre több helyen is mintha ez másokat azért bántana, mert ezzel le lesznek degradálva azok, akik tetőtől talpig beöltöznek. Erről mi a véleményetek?
Hozzászólás témája: Re: Ruházat, bakancs Elküldve: szomb. okt. 07, 2017 11:15 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Csokáv írta:
Nekem van ilyen más színben, 36W derék van beleírva. 95cm-es derékra a legszűkebbre be kell húzni, elégé határeset. 100-asra lenne kb pont jó. De a dereka elöl tépőzáras, nem gombos, úgyhogy ott állítható olyan 6-7 centi. Nem tudom ez segít-e.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.