Fene essen bele, de csorog a nyálam az AK-12-esre! Az elején csúnyácskának találtam (a válltámaszt még mindig, sosem fogok kibékülni vele, és kényelmetlennek tűnik, le is baltáznám egyből egy normálisabbért), de ahogy jobban megnézem a részleteit, egyre szebbnek érzem, van stílusa:
Sziasztok! Bars Gorka 3 vásárlásán gondolkozom. Akinek van/volt, ahhoz lenne egy-két kérdésem: -anyagvastagságra, anyagsűrűségre, szellőzésre milyen egy "átlagos" BDU-hoz képest? Minden évszakos cuccnak szeretném használni (télen nyilván aláöltözettel), de nem tudom mennyire rohadnék bele nyáron, mennyire vastag (vagy épp vékony) az anyaga, mennyire szellőzik jól, etc. -mennyire időt álló az anyag és a varrások? (márványosodással tisztában vagyok, az nem izgat különösebben) -mennyire bő/"buggyos" szabású egy átlagos BDU-hoz képest? Köszi előre is a válaszokat!
Üdv!
Tapasztalataim a Bars Gorkával.
3 éve használom kevés játékon és több túrán volt rajtam. A tartóssággal eddig nincs gondom, bár kimárványosodott de a koptatóbetétek épek, varrások rendben (sokat cserkelek bozótosban). Magyar viszonyok között télen polár aláöltözővel simán kint vagyok egész nap. Ősztől tavaszig oké, nyáron belerohadsz. Nem technikai cucc ezt el kell fogadni, bár láttam, hogy rettenetesen sok verzióban van. 54 es gyakorlót, Xl-es ruhát hordok, a Gorka 54 es ami kényelmes de 56 os is jöhetne (mondjuk hosszú kezem, lábam van a 196 centi, 100 kg kombóhoz). Használható darab, és persze a girdó faktor sem mellékes
- anyagra nekem a legjobb Gorkám volt - vastag a vászon, nem tessék-lássék darab, mint az olcsóbb márkákon és nem kevertszálas (Prival), betétek Greta anyagból vannak (vastag kevertszálas, nem fakul, nehezen szakad - ellenben bolyhosodásra hajlamos egy idő után, de nem vészes az sem). Nekem egyszínű volt, de létezik RipStop betétes is, nyilván vékonyabb.
- késő ősztől, kora tavaszig mehet a Gorka, mert vastagabb, mint egy amcsi vagy orosz gyakorló, nagyobb anyagsűrűséggel -> meleg. Télen aláöltözve itthonra simán jó és igen, lehet vízhatlanítani (nyilván nem goretex, de na): https://youtu.be/uprClHGcPcY
- Bars varrások rendben szoktak lenni, mint mondtam, nekem ez volt eddig a legvastagabb Gorkám (Ursus, ANA, Prival után). Akár egy olcsóbb vadász-horgász márka is ki tud hosszan szolgálni.
- bővebb szabású, ha olyat veszel kb mint a gyakorló méreted, alá tudsz öltözni kényelmesen. Mellesleg a lábszárakon és karokon vannak szűkítések, alja állítható. Van kifejezetten polár béléses (kivehető általában csak a mellény rész mint az Avtornál) ami bele van varrva fixen.
Ezernyi gyártó ezernyi megoldással van (vékonyabb vászon, kevertszálas vászon, ripstop a vászon helyett stb.), ha érdekelne valamelyik, szólj és szívesen segítek velük.
"Az orosz hadsereg rendelkezik egy elég egyedi, kifejezetten hegyi hadviseléshez kifejlesztett ruházattal. Ez a gorka, vagyis a hegy nevet viseli. Már a 80-as években alkalmazták Afganisztánban. Nem kifejezetten csak hegyi terepen alkalmazzák, mivel elég strapabíró és kényelmes.
Ez a nadrág azért kapta meg a „new” tagot is a címben, mivel az alap 3. generációs gorka nadrághoz képest, ez egy javított verzió. Általánosságban elmondható, hogy kiegészítőkkel együtt 0 és 20 fok között hordható. Ez alatt illetve felett, túl melegnek vagy túl hidegnek bizonyulhat...
...A gorka 3 olyan körülményekre lett tervezve, ahol a gyakorlóruházat kevésnek bizonyul viszont az esőruházat meg túl soknak. Anyagát tekintve egész vízálló, akár hóban is lehet használni, viszont ha egyszer átázik akkor nehezen is szárad meg."
Ahova tervezték oda tökéletes. A hegyekben, hóban, aláöltözve, nagy szélben, nem nyári melegben és nem tartósan szakadó esőben.
Gorka, ennek megfelelően: - télen hideg, nyáron meleg - a vizet szívja mintha kötelező lenne - szellőzése közelíti a nullát - a széltől ennek megfelelően egész jól megvéd - +50 keleti blokk faktor - bars anyaga egészen tartós, az összeállítás minősége nagyban függ attól Olya egy, kettő vagy öt vodkát dobott be reggeli helyett - koptatók anyaga jó minőség, teszik a dolgukat egészen sokáig - fazonja laza, átlag BDUnál véleményem szerint bővebb, van hely aláöltözni ha jó méretet választasz
Sziasztok! Bars Gorka 3 vásárlásán gondolkozom. Akinek van/volt, ahhoz lenne egy-két kérdésem: -anyagvastagságra, anyagsűrűségre, szellőzésre milyen egy "átlagos" BDU-hoz képest? Minden évszakos cuccnak szeretném használni (télen nyilván aláöltözettel), de nem tudom mennyire rohadnék bele nyáron, mennyire vastag (vagy épp vékony) az anyaga, mennyire szellőzik jól, etc. -mennyire időt álló az anyag és a varrások? (márványosodással tisztában vagyok, az nem izgat különösebben) -mennyire bő/"buggyos" szabású egy átlagos BDU-hoz képest? Köszi előre is a válaszokat!
A GP25/30 témában lenne kérdésem (Boyi vs. CA vs. G&P).
Ha eltekintünk a CA leghasználhatóbb, a Boyi legrealisztikusabb gránátjától, akkor van-e anyagminőség, felületkezelés, realisztikusság, törékenység tekintetében lényeges különbség-rangsor a három gyártó terméke (kizárólag a vető) tekintetében?
_________________ “There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter." Skorpió Airsoft Csapat / Scorpions Airsoft Team - since 2004.
A homokszórás és a szinterezés teljesen rendben van. Esetleg még homokszórás plusz feketére horganyzás lehet még a megoldás: Horganyzott acél, NaOH-főzött spiáter, eloxált alu fentről lefele. Amint látod van rajta egy kis "szivárvány", hasonlóan a hidegbarnítotthoz. A horganyzás előnye, hogy az összes létező felületen bevonja az alkatrészeket, a porfestés mindenhova nem jut be. A porfestést inkább nehéz leverni, itt könnyen kifényesednek az élek, de ennek ellenére soha semmi sem rozsdál meg ugyanis korrózió hatására inkább a felületről fogy a bevonat. Azt vedd figyelembe, hogy mindkét eljárás során az alkatrészek "meghíznak". Így az összes pin-t üsd be, a csövet rakd be a helyére, ha van valami, amit csavar rögzít, de soha nem veszed le, azt is csavarozd fel előtte. Ennek ellenére lesz olyan stift, ami nem fog bemenni a helyére, meneteket is újra kell metszeni-vágni. Eredmény viszont mindenért kárpótol. Ha a teljes autentikusság, akkor porfestés, ha a szépség a lényeg akkor horganyzás.
_________________ "Hope is the first step on the road to disappointment" S.T.A.R.S. Airsoft Team TM G36C, TM G18C, G&G CM16SRL, G&G GC 16 Hunter Green, WE M&P 9 Compact Force.
Én Maestro hőálló festéket (aeroszolos) használtam egyszer és bitang jó és szép lett. Szokásos előkészítés(csiszolás, por és zsírtalanítás), egy rétegben lefúj, 0.5 óra száradás, még egy réteg amit én kb 3 órát hagytam száradni, utána sütőben rásütés fél óra alatt. Eredmény egy nagyon szép egyenletes matt, kemény felület, ami szerintem nem igényel lakkozást. Tartósságról nem tudok nyilatkozni mert a műveletet követően fél évvel elkerült tőlem.
Én személy szerint a MOTIP hőálló matt fekete festéskét ajánlom. Két rétegben ráfúj, sütőbe betesz a flakonon lévő hőmérségletre és időre aztán örűl. Én régóta ezt használom, eddig még nem kopott le
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.