Gondolkoztam rajta, hogy belinkeljem ezen videok kozul akarmelyiket is, de aztan ugy dontottem, hogy magan a tenyen nem valtoztat, hogy mi volt a tervezok celja az alkatresszel.
Magyarul tagulokamras langrejto a neve. Mivel a gaz atomlo furat utan tul rovid a cso a megbizhato mukodeshez, szukseg volt egy tagulokamrara, hogy megnoveljek a gaznyomast, valamint erre kerult egy langrejto.
Az a muzzle brake. Ha jól sejtem, a booster feladata, hogy megfelelő szinten tartsa a csőben a nyomást a gázdugattyú megbízható működéséhez, mivel itt a gázátömlő a cső végén található. Gondolom, a kialakításának köszönhetően feltartóztatja a gázokat, és egyfajta dugót képez így, amikor a lövedék már rég elhagyta a csövet. Azon az elven működhet, mint a fényes adapterek, amiket a vaklőszerrel gyakorlatozó oroszok AK-74-esein láthatunk a csőszájfék helyére feltekerve. (blank fire adapter)
A tévedés jogát fenntartom, aki jobban tudja, elmagyarázhatja mindannyiunk okulásául!
Ma megtekintettem személyesen is, a belseje is olyan finoman barázdált, mint a külseje, a színe megegyezik, a harang végében található szűk nyílás átmérője kb. 9 milliméter, ennek gondolom éles esetében meg kéne egyeznie a kaliberrel, nem?
Üdv! Hátha tudja valaki a választ a bajomra. Hirdetnek egy eredetinek mondott AK-105 muzzle booster-t, itt vannak róla a képek: https://goo.gl/photos/oPrkhJs5NoDv8TEE9
Apropó muzzle booster, van ennek hivatalos magyar neve? Ti hogyan fordítanátok?
A szerszám esetében a barázdáltság tett kíváncsivá. A belső világos bevonat hiánya meg állítólagos felhevüléssel magyarázható. Erről mit gondoltok?
Öregem, micsoda képeket találsz te! Még utoljára feltúrod a militaryphotos-t? Kár, hogy az ilyen fórumoknál nincs egy nagy, havonta frissülő .rar az összes képpel az utókornak...
_________________ "A tétlenség rozsdája többet árt, mint a munka általi kopás." /Indián közmondás/ "Aki csak annyit tesz, ami a kötelessége: az szolga." /Zirzen Janka/ http://indafoto.hu/felegyhazig/munkaim
Srácok, fegyvercsövek keménykrómozásáról valami magyar nyelvű irodalmat tudnátok linkelni? Mióta használják ezt az eljárást? Érdekelne, hogy mennyivel hosszabbítja meg a cső élettartamát, milyen fegyvereken alkalmazzák stb.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.