Ksznjk FreePrivacyPolicy!
SoftAir.hu
Airsoft fórum
KERESÉS
Vezérlőpult
Konverter
Cikkek

Taglista
Csoportok
GyIK
MASZ 2015
Fórumszabályok
Webmail
JÁTÉK NAPTÁR
Pontos idő: szomb. jan. 23, 2021 3:06 am

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző PM
Admin
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 30, 2004 4:37 pm
Hozzászólások: 3831
Tartózkodási hely: budai elit... :))))))
HozzászólásHozzászólás témája: Re: Skorpió
HozzászólásElküldve: kedd aug. 07, 2012 10:34 am
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Üdv,

kaptunk egy megkeresés a saját fórumunkon, hogy egy most alakuló csapat használni (kvázi bitorolni) akarja az általunk 10 éve használt csapatnevet s logót. Nos, a Skorpió csapat nevében kijelenthetem,hogy mi ezt nagyon nem szeretnénk és legkevésbé sem tolerálnánk.

A csapatunk az idők során igen komoly energiát, időt és pénz ölt abba, hogy egyike legyen a legjobb és talán legismertebb hazai csapatoknak, itthon és nemzetközi szinten egyaránt (Skandináviától közép-Európán át Izraelig akár igen komoly szinten jegyeznek minket). Bátran kijelenthetem, hogy mindenhol, ahol jártunk, megbecsülést és elismertséget vívtunk ki magunknak és a hazai airsoft életnek egyaránt. Bizony, még ezt a fórumot is mi hoztuk létre.
Ezt az elismertséget többek között azzal értük el, hogy igen komoly kiválasztási procedúrák után merülhet fel egyáltalán a csapattagság lehetősége; mindenhol igyekszünk a legtöbbet nyújtani; időt és pénz nem kímélve folyamatosan tökéletesítjük tudásunkat, valamint képezzük magunkat. Bármilyen feladatunk is akad, teljesítjük. Igen, egyike vagyunk a hazai airsoft elitnek.

Ez az oka annak, hogy nem járulunk hozzá az általunk kialakított arculat és brand bitorlásához.
_________________
“There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter."
Skorpió Airsoft Csapat / Scorpions Airsoft Team - since 2004.

Vissza a tetejére
  Profil  
Admin
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 30, 2004 4:37 pm
Hozzászólások: 3831
Tartózkodási hely: budai elit... :))))))
HozzászólásHozzászólás témája: Skorpió
HozzászólásElküldve: vas. júl. 15, 2007 7:36 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Skorpió


Egy szó, mely nem csak egy csapat neve, több annál: egy fogalom. Sokan kedvelik a csapatot, néhányakban természetesen ellenérzéseket vált ki. De egy dolog közös mindenkiben, aki akár csak hallott is rólunk: tisztelettel ejtik ki a csapatunk nevét.

Kronológia:

A csapat bő négy éve -2003-ban- alakult: a HEAT csapaton belül KGC s Wizardy megalapította a Skorpiók szakaszt. A csapat feloszlása után Darkkal bővülve megalakult a Skorpió AS csapat, létrehozták a szabályzatot s logot. Dark egy „szép napos délután” bukkant erre a sportra s azonnal beleszeretett. Az idők során némileg bővült a csapat, felbukkant Makma, ki egy pécsi haverja által jutott el az akkor még aktívan működő kerekpereces lapra. (Akit érdekel a magyarországi airsoft történelem, érdemes megnéznie: http://airsoft.valodi.hu ). Sokszor és sokat játszottak együtt; az akkor még nagyon szűk körben ismert airsoft nem volt épp tömegsport. Egy nagyobb játékon felbukkant húsz-huszonöt ember... Viszont mindenki ismert mindenkit s híre-hamva sem volt a vitáknak. Arról szólt a sport, miről most is kellene: az aktív pihenésről, a sportos kikapcsolódásról és a játék élményéről. Nanu úgy került kapcsolatba az airsofttal, hogy kiment egy játékra s MacGaby kezébe nyomott egy AUG-ot, próbaképpen. Innen egyenes út vezetett a saját fegyverhez... s közben történt más is: eltűnt Wizardy, így ismét négyfősre apadt a csapat. Közben KGC is kikerült az aktív játékosok közül, tiszteletbeli s örökös taggá vált. Ezután gyors növekedésnek indultunk: két éve meghívtak a csapatba, majd jött Trasher és Skylow. Saját szavaik szemléletesen leírják az airsofttal kötött ismeretségüket; Skylow : „Egy idióta, fegyverbuzi haverom cipelt el a WD-vel az érdi pályára még kb. 2 éve. Láttam, hogy furcsa fiatalok ugrabugrálnak nagyon zöld ruhákban ide-oda és és kis műanyag golyókat lőnek egymásra mindenféle fegyvernek látszó tárgyak segítségével. Aztán a végén, arcukon a megkérdőjelezhetetlen fensőbbség és elégedettség tudatával mutogatják egymásnak ezeket a tárgyakat. Elhangoztak misztikus szavak is, pl: "gírbox", meg "százhuszas tuning", valamint hosszú történetek arról, hogy ki hogyan törte ki a lábát, vagy lőtték ki a fogát valamelyik korábbi hasonló összejövetelen. Egyből elhatároztam, hogy ilyet én is akarok csinálni.” S Trasher tömör magyarázata: „Egy Skylow nevű ismerősöm rángatott bele. Megtetszett, mert emberre lőni jó dolog...”
A hirtelen bővülés után kisebb szünet következett, majd felbukkant Bulldog, ki a falára keresett dekor-MP5-öst s mivel nem kapott a fegyvermester haverjától, nekiállt körbejárni a témát. Dark lecsábította s Bulldog megvilágosult, mivel látá, hogy ez jó . S végül egy testvérpár a játékosok között: At és Cali. Mivel jól játszottak s volt bennük fantázia, így ők is bekerültek a csapatba. Újabb hosszú szünet következett, majd Ace is felbukkant; ki elötte a Hands Of God csapatban jeleskedett jó néhány évig (vagy, ahogy az „öregek” nevezik: a Csukás-teamből) Ace előélete dióhéjban: „Suliban internet böngészése közben találtam rá a kerekperecre ahol is először olvastam erről a dologról, majd 2003. május 2-án léptem először az érdi arénába és azóta is a játék rabja lettem.”
Jelenleg a csapat 10 főből áll, további bővülés nem tűnik valószínűnek.

A csapat működése:

Nincs egyszemélyi vezetőnk, minden kérdésben a többség szava dönt. Ez lehet a legegyszerűbb „melyik oldalon játszunk”, de akár az új tag felvétele is. A tagfelvétel hosszú megfigyeléssel kezdődik, majd ha mindenki beleegyezik, a jelölt próbaidős lehetőséget kap. A próbaidő alatt az újonc minden támogatást megkap a csapattól, de szavazata nincsen. Amennyiben bármelyik félnek fenntartása van, a jelölt nem kerül be a csapatba. Ennek egyetlen következménye az, hogy a jelölt többé nem kap ajánlatot a tagságra. A taggá válás után az újonc megkapja a csapatfelvarrókat, melyet viselnie kell, illetve megtanulja az örök igazságot: „Egy Skorpió soha nincs egyedül” A csapaton belül játszott pozíció mindig az egyéntől függ, és automatikusan kialakul. Mindenki a saját stílusát játszhatja s ettől a csapat is egyre hatékonyabb.

A csapattagság:

Egyszerűbb, ha nem találok ki pro- és kontra érveket, szimplán csak idézek:
„Csapatban játszani jó”
„Csapattagság mellet: sosem vagy egyedül ! ellene : semmi.”
„-a csapattagság csak jó lehet, közvetlenebb segítséget kaphatsz másoktól, és ki tudjátok egészíteni egymást
-ellene szerintem nincs normális érv, hiszen aki magányos típus az nem jön as-t játszani ”
„Az Airsoft egy csapatjáték, másképp szerintem nem megy.”
„Csapatjáték nélkül nem sok értelme van az airsoftnak. Ettől független egy kezdő ne azzal vágjon bele a játékba, hogy egy új csapatot alapít, inkább a csapat (vagy az emberek) találják meg őt...”
„Túlzottan elvonja a figyelmed a támadásról minden ha folyamatosan védeni kell magad, ezért jó a csapat.”
„mellett; van kire számítani (hogy hátba lő )
ellen: talán magányos farkasok részére jó megoldás ,ez inkább habitus kérdése”
„beilleszkedni a csapatba és közös gyakorlásokkal jobbá tenni a csapat játékát. Megtalálni a legjobb posztot a csapaton belül”


Az arzenál:

Nanu: ami volt: aug, mp5a2, m4; ami van: a black pearl Ak47, meg a mosquito alias szúnyog mp5k

AT: első fegyvernek látszó tárgyam egy tm g18c elektromos pisztoly volt, ez elég kevésnek bizonyult ,így lett egy TM colt m733 -as néhány alkatrész módosításával ,valamint egy TM m93R szintén.

Dark: Első fegyverem springes Beretta majd Sauer 90 sniper ami akkoriban a rugósokkal szemben megállta a helyét most már elég sovány. Utána ICS MP5 SD5 amit gyönyörű külső és "low cost" belső jellemzett akkoriban de egy évig tökéletes fegyver volt, bővíthető, terhelhető és kényelmes. Következő kgc után szabadon Dr. Steyer azaz a "puska" jelenleg csak egyeslövést tud, hangtompítót és 430 fps elsősorban terepre, épületbe és assault fegyvernek egy G36C ami agyon van railezve ami tetszik és praktikus és kényelmes kis helyen mozogni vele. Kihagyhatatlan volt a CA36K, így ő is felbukkan néha kezeim közt

Trasher: Egy rakás éles fegyver után (2db USP, P7M8, SW686, SW640, Benelli M1 Super 90, Brügger+Thomet 96) egyre inkább a "műjanyagpuskák" kerültek előtérbe. Volt aszongya... TM MP5 SD, TM P90, TM MP5, CA249, most meg van TM/Guarder AKM, TM MP5K-PDW, Asahi M60, 2 darab Sun Project M16, ja és a KWC SW1911 springes pisztolyom. Eddig legjobban a CA249-et és az AKM-et szeressem, de már régóta egy DMR vagy sniper puskán vacillálok. Közben futólag akadt TM M14 illetve lett és maradt egy TM G-Spec és mellé egy TM Mark23

Skylow: Első fegyver egy (rögtön) módosított TM MP5, CA fémburokkal meg mindenféle szereléksínekkel. Nagyon kedves kis cucc volt, még mindig látom néha... Aztán jött a GG GR16, ami azóta is megvan némi WD általi módosításokkal. Volt közben még egy CA MP5 SD, valamint egy félresikerült kísérlet egy Maruzen M870-es shotgunnal és egy Maruzen APS-2 Mark2-es sniper. Gázos pisztolyokból elég sok futott át piszkos kis mancsaim között, mostani nagy kedvenc a módosított TM P226, természetesen hangtompítóval!

Bulldog: sok-sok éles fegyver után, melyekkel mind profi (AK63F, PKMSZ, Jerico 941F, P9RK, SIG2009, Mini UZI, MP5A4) egy halálos TM AK47 - mod by Makma

Makma: ICS MP5SD5. nagyon szerettem és még szeretem is mivel 2 évét végig játszottam vele.
TM FAMAS. egyszerűen imádom. Mind a külseje, mind a belseje magával ragadó! A TÖKÉLETES FEGYVER! (számomra legalábbis)

Ace: Spring Academy M4-es WD által módolva kb. 1 évig használtam. Aztán jöttek a komolyabb fegyverek: egy ICS M4-es, utána egy TM G36C G36K-ra átalakítva és rövid időre volt egy TM MP5K-m. Most egy TM AUG-ot, kettő TM SIG552 SEAL-t nyúzok.

Kvitya: akadt TM MC51-es, aztán mellé MP5K, majd SR-16 DMR, ezután gyártóváltás: CA36C és ismét egy Marui: MP5K valamint leledzik egy Maruzen P99 fixed is valahol…..


by V.
_________________
“There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter."
Skorpió Airsoft Csapat / Scorpions Airsoft Team - since 2004.

Vissza a tetejére
  Profil  
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Az oldal üzemeltetője az itt szervezett játékokért nem vállal felelősséget!
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség