Ksznjk FreePrivacyPolicy!
SoftAir.hu
Airsoft fórum
KERESÉS
Vezérlőpult
Konverter
Cikkek

Taglista
Csoportok
GyIK
MASZ 2015
Fórumszabályok
Webmail
JÁTÉK NAPTÁR
Pontos idő: kedd jan. 28, 2020 1:00 pm

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző PM
Admin
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 30, 2004 4:37 pm
Hozzászólások: 3831
Tartózkodási hely: budai elit... :))))))
HozzászólásHozzászólás témája: Vörös Tigrisek
HozzászólásElküldve: vas. júl. 15, 2007 7:34 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Miből lesznek a Tigrisek?
Írta: Mac

I. Fejezet: A magyarországi AirSoft prehistóriája.

1999 augusztusában (az azóta már nem létező) Hármashatárhegyi Makett Múzeumban a (ma is virágzó) Bolyai makett klub színeiben, mint segítők vettünk részt Carlossal, és Kicsivel. A kellemes nap végén beállított WD a csomagtartójában egy rakás Academy spring M-16ossal, és MP-5össel. Majd közölte, hogy ezekkel most AirSoftozni fogunk. Forgatva a komolytalannak tűnő fegyvereket, jót kacagtunk, de kiderült, hogy ez most komoly. Néhány lőteszt után elhatalmasodott mindenkiben az a bizonyos érzés. Mivel nekem semmi gyakorlóruhám nem volt, ezért egy kék rövidnadrágban, fehér pólóban, sportcipőben egy kölcsönkapott horvát mellényben indultam életem első AirSoft csatájába.  Körülbelül egy órányi játék után hullafáradtan, de hatalmas élménnyel gazdagodva tértünk vissza a parkolóba. Kitárgyalva a harc eseményeit mindenkiben derengeni kezdett, hogy ez bizony egy életreszóló hobby lesz. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Carlos azon nyomban meg is vett egy MP-5öst, majd heteken belül mindenkinek volt már saját fegyvere.
Közben WD sem volt tétlen, és szerzett még néhány embert, és így az első „igazi” játékon már legalább hatan részt vettünk. Némi idővel, és néhány játékkal később, már rendszeresen nyolc- tíz fős játékokat tudtunk tartani, ami azért már izgalmas volt. Persze nem mindig jött ki a lépés ilyen jól, nem voltak ritkák a 2-2 ellen, de az 1-2 ellen felállás is gyakran szerepelt az étlapon.Igazi robbanás volt, amikor a bekapcsolódott a játékba még pár srác, és előbb a későbbi RedOne, majd kicsivel később Árpee is. Közben kicsit kinőttük a Hármashatárhegyi pályát, és a turista is sok lett, ezért a székhelyünket átraktuk Budaörsre, egy kis fenyves erdőbe, ami a nem motorizált harcosainknak közelebb is volt.
Technikai fejlesztések is voltak, mikor előkerült egy Academy L-85-ös AEG. Persze én nem bírtam már akkor sem magammal, és meg kellett vennem. NagyZ fegyvertára pedig egy Co-s Desert-el gyarapodott, ami igen retteget darab volt. Persze nem csak a gázos pisztolyok, és az AEG-ek voltak félelmetesek, hanem a WD által tuningolt, és javítgatott spring puskáink is. Ő szervizelte a nem túl tartós fegyvereinket, és elkészítette a brutális tuningokat is, melyektől szintén rettegett az egész társaság. Mivel akkoriban még azt sem tudtuk, mi az az FPS, a fegyvereket csak az alapján osztályoztuk, hogy az ellenfél milyen gyorsan ugrik a bokorba. Mai eszünkkel már tudjuk, hogy a „félelmetesen erős” puskák sem voltak erősebbek 310- 330 FPS-nél.

Kép
A Budaörsi csapat. Álló sorban balról a harmadik RedOne, a negyedik WD. Guggoló sorban balról a harmadik Mac, a negyedik Carlos.

Természetesen nem csak ezen a pályán játszottunk, kipróbáltuk a Diósdi susnyást, és az Anna- hegyi erdőt. Ezek a pályák mind WD felderítőmunkáját dicsérik. Ekkoriban költözött Érdre RedOne, ahol a még nem aktív játékos Ikaros megmutatta neki az érdi lőteret. Nagyon tetszett mindenkinek ez a terep, mert itt már épület is volt, és a CQB újdonsága megbolondította a játékokat. Mondjuk érdekes volt, hogy a kezdeti időkben se Redet, sem Ikarost nem láttuk túl sokat a játékokon. Mint azt évekkel később megtudtok, „nem mertek” kijönni.  Ezen a pályán két baleset is érte a csapatot, WD-t véletlenül szemen lőtték pihenőben, én pedig beletérdeltem egy nagy, hegyes kőbe. Ezekután kristályosodott ki bennünk az az alaptétel, hogy a biztonság mindenek előtt!
Ezen esetek után ezt a pályát többé nem használtuk soha, részben a balesetek miatt, részben azért, mert az az öröm ért minket, hogy WD először vitt el a már oly jól ismert „Érdi” pályára. Végülis a terep annyira jó volt, hogy ide már Red, és Ikaros is kijárt rendszeresen.  Igaz, tél volt, és a növényzet nem volt valami dús, de már akkor láttuk a fantáziát benne.
Közben persze az évek teltek, és az élet szépen lassan utat tört. Nem is tudtuk, de abban a bizonyos kardról elnevezett boltban kirakott fotónk elindította a fertőzést. Így egy szép napon arra mentem ki az Anna- hegyi pályára, hogy vagy húsz lelkes játékos gyűlt össze, és megjött az első Marui AEG is egy G-3 SG-1 képében.

Kép
Az a bizonyos fotó a boltban. Álló sorban balról az első RedOne, a harmadik WD, a negyedik NagyZ.
Guggoló sorban balról az első Carlos, a harmadik Mac, az ötödik Kicsi, a mai Tigrisek csapat tagjai.


II. Fejezet: Körvonalazódik a csapat

Mivel egyre több játékos jött el a játékokra, és lassan a huszonöt- harminc fős játékok is megszokottá váltak, természetes volt, hogy a „régi” banda márcsak a barátság miatt is mindig együtt játszott. Nem volt elhanyagolható tényező az sem, hogy a régebbi játékok miatt már elég jól ismertük egymás gondolatait, megmozdulásait is. Persze a közösség növekedése magával vonzotta az igények növekedését is a játékok minőségére. Ebben WD járt elöl, megalapozva a játékszervezési alapelveket, kialakítva az alap játékmódokat.
Ez szépen lassan oda vezetett, hogy egy szép napon Cápa, Chameleon, és WD bejelentette a H.E.A.T. csapat megalakulását. (Aki emlékszik még rá, mindig is nagy talány volt, hogy mit is jelent ez a betűszó. Most közkincsé teszem: Hungarian Easy Airsoft Team  )
Igazán nem tudtuk még, mihez is kezdjünk a csapattal, de egy dologban biztosak voltunk. Szeretnénk egymás mellett, és egymást segítve harcolni, és nem egymás ellen. Azóta bár sokat alakultunk, ennek a kitételnek két esetet leszámítva eleget is tettünk.
Mindenesetre lassan kialakultak az alapcsapatban a kedvenc pozíciók, miszerint RedOne volt a bozóttúró mesterlövész, WD a felderítő, Cápa, Chameleon, Carlos, és jómagam, pedig a gyalogság.
Sajnos egy csapat építésekkor figyelni kell arra is, hogy a tagok hogyan tudják az idejüket beosztani, és mennyit érnek rá kijönni játszani, és azt is mikor. Nálunk Cápa, és Chameleon időbeosztása nem tette lehetővé, hogy hétvégente sűrűn kijárjanak, én pedig a hétköznapi banzájokra nem jutottam ki. Bár az már elég korán látszott, hogy az AS ideje a hétvége lesz.
Nagy löketet adott 2003-ban a Csukács „Lizard” Péter nevével fémjelzett csapat –a későbbi Hand Of God- felbukkanása, akik mind fegyverzet, mind összeszokottság terén nagy ihletet adtak nekünk, és velük mindvégig élvezetes harcokat vívtunk. Sajnos mindig egymás ellen, mert akkoriban még nem állt készen több jól összeszokott csapat, így az erőegyensúly miatt a két oldal magját a mi csapataink alkották. Mivel egy csapatban mindig jól jönnek a lelkes, és ügyes emberek, ezért egy kis idő múlva KGC, és Wizardy is a csapat tagja lett, és a Skorpió raj-t (későbbiekben önálló csapat) ők hívták életre.
Talán ezek voltak a legszebb idők, mindenki névről, arcról ismert mindenkit, és mindenki jóbaráti viszonyban volt mindenkivel. Az első ritkaságszámba menő kintalvós kétnapos játékok is ezt a hangulatot, és formát erősítették. Szerencsére a mai táborozások megőrizték ezen elveket, és rengeteg ismerkedésre, baráti viszony kialakítására adnak lehetőséget.
A technika terén is megindult a fejlődés, a már lassan általánossá váló AEG-eket egyre többen kezdték el tuningoltatni, amit elsősorban WD, és Lizard, majd valamivel később bekapcsolódva VIS csinált, egyre nagyobb szakértelemmel. Pályák terén is történt fejlesztés, az állandó érdi pálya mellé bekapcsolódott a Péceli, és a mostanában újra felfedezett Tököli pálya is, így a terep is változatossá vált.
Persze nem tarthat minden örökké, 2003 szeptemberében a csapat egyes alapítótagok magánéleti gondjai miatt felbomlott.
Az elmúlás azonban az új élet csíráját hordozta magában, mert a H.E.A.T. megszűnését követő néhány hétben a tagjaiból két új csapat is alakult, KGC-ből, és Wizardyból, és a hozzájuk betársult Darkkal a Skorpiók lettek, WD, RedOne, Mac (akkoriban még MacGaby), és a hozzájuk csatlakozott Ikaros, és Árpee pedig megalapították az Érdi Vörös Tigriseket.

Folytatása következik.
_________________
“There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter."
Skorpió Airsoft Csapat / Scorpions Airsoft Team - since 2004.

Vissza a tetejére
  Profil  
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Az oldal üzemeltetője az itt szervezett játékokért nem vállal felelősséget!
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség