Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd okt. 11, 2016 10:36 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Beleraktam az itthon kallódó shs110-es rugót a tegnapi AK74-be és megint kronóztam. 360-370-es értéket mért az alutálcára leadott lövésre. Viszont mivel rojtosra lőttem a tálcát kipróbáltam karton papírral is. Ott meg 310-320 körüli értéket mutatott a setup.
Tanulság, valami fémet kell meglőni, különben elnyelődhet a hang és torzul a mérési eredmény.
Namármost továbbra sem mondom, hogy az app szent grál és helyettesíti a rendes kronózást, de hozzávetőleges értéket lehet vele mérni és jót szórakoztam vele ma is
_________________ bratoblog.com - orosz airsoft magyarul Pay to winre gyűjtök.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. okt. 10, 2016 7:49 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
inkább azt kéne, hogy jelentse, hogy kronóztasd le valamelyik játékon (vagy boltban ha van a közeledben) a fegyvert jó minőségű bb-vel (pl g&g). a rockets max gránátba és a kukába való.
Az átlag 270fps volt... ami összességében számomra azt jelenti, hogy foglalkoznom kell a fegyverrel, mert gyengus... (új super shooter 100-as rugó) 0.20assal ez kb.:300fps
Ha valakinek van kronója és csinálna a szoftverrel egy összehasonlítást, azt megköszönném.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. okt. 10, 2016 7:12 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Kipróbáltam.
Azt kell mondjam, hogy megközelítő értéket viszonylag jól mér. Azért nem mondom, hogy biztos pontos mértéket mutat, mert:
1. Nem voltak a fegyvereim az utóbbi hónapban játékon és rugót cseréltem bennük (egyik boxban, talán 90-es rugó van, a másikban 100-as shs), ezáltal nincs viszonyítási alap más kronó eredményekkel.
2. A célpont egy alutálca volt (jobb híján), ami a lövésektől deformálódott, így biztosan torzította némely becsapódás hangját.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: vas. okt. 09, 2016 7:05 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Üdv Urak!
Ismeritek a Chrono Connect Mobile (Android/IOS) szoftvert? Éppen házilag elkészíthető kronót kerestem, mikor rátaláltam. App-ot letöltöd okostelóra, beállítod a céltárgy távolságát, beállítod a telefon távolságát a csőtorkolattól, beállítod a lövedék adatait és már lőhetsz is.
A telefon mikrofonját figyeli, a lövés és a becsapódás idejéből számol. Youtube teszt videók alapján egész megbízhatóan.
Esetleg valakinek tapasztalat a használhatóságról?
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. szept. 26, 2016 6:56 am Mutasd csak ezt az üzenetet
dehát ilyen egy igazi áká nem lötyög mindene
Csokáv írta:
A hopgumi száján könnyen átmegy-e a BB. Ha nagyon könnyen, akkor az az oka.
nekem más fegyvernél ez nem így volt PTW nél az én hengeremmel (ami ugye egyben van a nozival) néha kettőt lött főleg sorozatnál viszont csapattárs hengerével meg jól működött és ugye a gumit nem cserélgettem csak a hengert
_________________ BRAVO-5 Évek óta jobb a lányaimmal játszani mint a sok megagírdó rinyapinával by VIVAX squad leaderNo.747
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: vas. szept. 25, 2016 11:41 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Köszi a tippeket!
A kamrát cseréltem piros Elementre. Meglátjuk, hogy mi lesz vele.
Rockonak igaza van, az RK8Sem is botrányosan volt külsőleg tákolva infrabak lógott rajta. Ugyanez érvényes erre a szerencsétlen RK10Sre is, mert az első célzó 40%-ban jobbra volt ferdén felpakolva, a gáztömb alján lévő bajonett tartó szarul van kifúrva és nincs szintben, a tisztóvessző kijár a helyéről. A külső csövön, az előagytartónak szar helyen van a furatja, a kis kínai megfúrta megint, aztán az egész előre lóg pár fokot (igaz tartja a fát, de na...).
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: pén. szept. 23, 2016 7:35 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Általánosban teszem fel, mert nem tudok rájönni a probléma okára.
Adott egy Boyi RK10S, ami néha kettőt lő. A szindróma random, néha nem is jelentkezik (érvényes sorozatra illetve egyes lövésre is).
A kamra átlátszó Boyi, zöld GG gumival (az adott gumi már ment talán 4-6ezer bogyó közt másik puskában, ugyanilyen kamrával, sérülés nem látszik rajta).
Először a gumira gyanakodtam, de minden rendben van vele (szája nem rojtos, nem gyűrött sehol). Aztán a nózira, hogy nem elég hosszú? A hosszabb műanyag nózi van a GB-ben. Akkor, gondoltam a rugóra, ami az adógató lapot húzza vissza. Cseréltem a rugót is és a lapot is, minden frankón a helyén. Delayer ugyan van benne, de szerintem ha az lenne a probléma forrása, akkor mindig elő kellene jönnie, nem csak néha.
A GB-ben 100-as körüli rugó van, alap cuccok, 7,4-es 1200-as 25-50C-s lipoval vagy 9,9-es 1000-res Life akksival hajtom. A BB GG 0.20 vagy 0.25.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szomb. aug. 20, 2016 12:11 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Hali lehet rossz topic, de lenne egy kérdésem. Van egy CM 050A tactical AK. Román behajtható tussal, megoldható-e test csere nélkül hogy m4 tust tegyek rá? Ha igen hogyan? Előre is köszönöm
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. júl. 25, 2016 7:40 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
VasoliHUN írta:
Szerintem akkor low cap-ként használom majd a tárakat, úgyis váltani szeretnék GHK-ra. Egy hop up kamra cserét érdemes megcsinálni? Mert az műanyag. Azért annak a gyártási pontossága sokkal rosszabb, mint a cnc alu nózlinak.
Megoldódott!!! A probléma a "csodás P&J" BB volt. Végre elfogyott és kipróbáltam a 0.28as Bio G&G-t. Fullos tárral is tökéletes adagolás. Soha többé P&J.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szomb. jún. 04, 2016 8:21 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Chronora nem nagyon van lehetőség egy CA mc51 ről van szó, amiben egy 110 rugò van elől hátúl megfeszítve . A lőtáv végén látom a külömbséget ! Szelelni nem igazán szelel sehol , szétszedve nem látni hibát a levegős rèszeken ! A BB amit használok a 0.25g BB one
_________________ Amit megmondtam azt megmondtam ,a lúú ,a Bandi gyereké ! *CA Mp5 SD5-6
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szomb. jún. 04, 2016 3:14 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Helló srácok! Némi segítséget kérnék tőlletek ! Problémám a következő lenne lövéskor az észrevételem , hogy változik a hop hatás 30-40 cm emelkedés és esést vettem észre amit nem tudok hova tenni és már nem tudom mit probáljak ki hogy ne legyen ! A fegyverben precíz cső , CNC lenyomó, kék madbul gumi ,SHS nozi ! Már végig zongoráztam , hogy visszapakoltam a gyári dolgokat de úgy még rosszabb ! már most nem tudom eldönteni , hogy a kamra játszik velem vagy fps ingadozik ennyire !
_________________ Amit megmondtam azt megmondtam ,a lúú ,a Bandi gyereké ! *CA Mp5 SD5-6
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: pén. máj. 27, 2016 8:46 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Tegnap zéróztam a a red dotot és kipróbáltam, hogy csak 50-60 BB-t töltök a 120-as tárba és jó lett. 70 BB felett már az első néhány lövés leesett. Összeszerelést tapasztalt emberre bíztam, így első körben nem nózlira gyanakodtam. Nincs double feed, vagy elakadt/széttört BB. Köszönöm a tippeket. Szerintem akkor low cap-ként használom majd a tárakat, úgyis váltani szeretnék GHK-ra.
Egy hop up kamra cserét érdemes megcsinálni? Mert az műanyag. Azért annak a gyártási pontossága sokkal rosszabb, mint a cnc alu nózlinak.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: csüt. máj. 26, 2016 3:17 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
-nózi ki, kamrában lecsekkol, hogy nem akad, szorul e -gyári gumi vissza (előtte alaposan zsírtalanítás) és meggyőződni, hogy jól van e összerakva, nincs e szerelési hiba
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szer. máj. 25, 2016 9:37 am Mutasd csak ezt az üzenetet
VasoliHUN írta:
Sziasztok!
Nemrégiben beszereztem egy GFG18-ast.
Nem lehet, hogy ha nagyon megtöltöd, akkor a rugó végén lévő kis szilikon zsírba beleérnek a golyók? Akkor nincs hopup hatás és így okozhatja a jelenséget... Tipp.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: szer. máj. 25, 2016 7:52 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Sziasztok!
Nemrégiben beszereztem egy GFG18-ast. Elvileg ez egy JG AK. Kapott CNC alu dugattyúfejet, alu CNC nózlit, csapágyazott rugóvezetőt, és acél csapágyakat a műanyag helyett. A hop up gumit lecseréltem egy guarder szilikonosra, de 4-5 elsütésig nem jött BB, aztán 2-3 BB is kijött a csőből egyszerre. A tár jól illeszkedik és szépen adagolt egy Cyma048-ban. Kicseréltem a hop up gumit egy kék madbullra. Azóta nincs adagolási probléma. Automatán szépen visz, viszont egyes lövésen a lövések 50-60%-a 10-15 méter után leesik. Elképzelhető, hogy túlságosan teletöltöm a tárat és ez okozza a problémát? Mikor zéróztam a red dotot, csak 90-100 BB-t töltöttem bele és nem emlékszem ilyen hibára. Találkozott már valaki hasonló problémával? Kérlek segítsetek, mert most csak locsolni tudok vele.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.