[off]
cső kihúzására (tisztítás után) van egy breakfield nevű szer, amit éles fegyvereknél szoktak hasnyálni, teflon bevonatot képez a csövön. azon aztán nem szőröz a BB. tisztítópálcára tekert rongyra kell kenni és azzal kihúzni.
[/off]
Teflonsprééé??!! Van erre megfelelő cucc: Kontakt spré, elektro alkatrészboltokban beszerezhető, ez tényleg segít!
Mielőtt félreértés lenne:
ez egy olyan spré mint a szilikonos spré - vagyis kenő - csak szilikon helyett teflon IS van benne. És én a BB-k útját akartam vele kenni, csak ezek szerint oda is került ahová nem kéne.
Különösebben nem izgat a dolog, mert úgy is azt írta mindenki, hogy a kínai fegyver olyan mint a Dácsia, vásárlás után szedd szét, rakd össze szemrevételezés után, és kész. Csak azt sajnálom, hogy nincs a kéznél valami tuning rugó, ha már úgy is szétszedtem. Mert a rugóvezető gyárilag fém.
az okoska biztos nem várta meg míg megszárad rajta a kontaktspray(kb 5-10 perc a tuti)...ha összerakod(ják) nedvesen és bekapcsolják azonnal kinyírja a készüléket..ez igaz a számtech alkatrészeknél is..(tapasztalat)
egyébként nagyon jó kis cucc csak vigyázni kell vele...
nekem még az első 7110-es nokiámat nyírták ki kontaktspray-vel a szervízben pár éve, takarítás címén...
miután ki lett takarítva, utána sem akart működni sehogysem...
vhogy azóta nem bízok az ilyen spray-kben, inkább a jó kis manuális vízpapír és zsírtalanító...
Hát a motor elé nem kéne kötni, ugyanis a az elektromos érintkező nyitott állapotában is kisül a motor belső ellanállásán keresztül. A kapcsoló elé már van éretelme, ugyanis arra mindenképp jó, hogy az áramkör zárásakor nemcsak az akksi árami indul meg, hanem a kondiból kisülő energia is. A FET-esek meg a FET elé kössék. De ez nem új ötlet, ha megtalálom belinkelem...
Egy adalék, aki korridálás gátló trutyit akar az érintkezőre kenne:
tegnapekőtt befújtam a fegyverbe egy kis teflonos sprét, ma már a boncasztalon volt, mert egyszer működött a csúzli de inkább meg nem. Műszerrel kimérve, egyszer zár az áramkör, kis enyhe kocoktatás után meg nem, illetve fordítva. Okuljatok a hülyeségemből!
Én Z44N-t használok inmár kb 1éve, (Ezt már egyszer MALU-val kitárgyaltuk) és azóta sincsen semmi gondom vele. Annyi, hogy a motorra tettem egy sima 1N4008 diódát, hogy kiküszöbölje a motor vissazforgásából adódó a FET-re jutó káros feszültséget.
_________________ Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together....
Hát... eltévedtek, nem kicsit, nagyon!
Az megbeszélhető a FET-el kapcsolatban, hogy mivel kedden megyek - most szóltak - Pestre, és a Lomexnél tudnék vásárolni, mert más is kéne, de most még nem százas, hogy tényleg lesz is -e rá idő, és akkor mindenképp kéne a 3803-as. Vagyis kedd este tudnék Neked írni privit, hogy hova.
Jó ez így Neked?
Most alszom - nem is, csak megnézek valami filmet - és holnap reggel jövök a válaszért!
A 3205-ös asszem 450ft korul volt , a 3803-as meg 650ft a hutoborda rá kb 250 ft .
Igen beszéltem s srácokkal , kiderult hogy nem kaposvárra mentek pedig ugy tervezték , pécsen jukadtak ki
3707-est nem árulnak az országban, magánimportként rendeltem be.
Hol lehet rendelni?
Hali
Én itt szekszárdon 3803-ast raktam bele mert nem volt 3205 , de mostanra azt is hoztak , szoval itt raktárrol van Ha elöbb tudom hogy keresel a mai játékra kuldtem volna át a srácokkal !
Egyébként szerintem nem csak 3707-esből, vagy 3205-ösből lehet csinálni megfelelő fetkapcsolót.
Én speciel egy 15 éves számítógép tápegységből vettem ki a +12 voltos kör kapcsolótranzisztorát, és abból csináltam. Ellenállás nélkul is simán leáll az áramkör, és még nem indult el magától Gyors egymásutáni rövid sorozatokkal kilőttem vagy 200 bb-t, és enyhén melegedett. Ha esetleg leég, akkor lehet hogy megpróbálok egy 8 négyzetmiliméter kapcsolófelületű ezustérintkezős relét. elvileg a 12 voltos behúzótekercset lehet 9 volt köruli feszultséggel kapcsolgatni.
www.conrad.hu vevőszolgálat. Itthon nem forgalmazott, de hozzá dobják a német megrendeléseikhez, és a www.conrad.de szállítja ide a magyarországi üzletbe. Így a wgc-s 100 dollárral szemben 1500 Ft ha az üzletben veszed át !
3707-est nem árulnak az országban, magánimportként rendeltem be. Ha a 33ks ellenállás nincs benne akkor nem is kellene hogy lezárjon az áramkör.A feten keresztül a motorra közvetlen megy az akku árama, és ha jelet kap a harmadik lábon, akkor indul a motor. Ha nincs ellenállás a körben a tüzkapcsoló nélkül is elindulhat.
Hol lehet rendelni?
rejkov írta:
Mit értesz az alatt, hogy mélykisutés?
Nekem speciel az akksira kötött 3 elektromágnes a kisütő
És mekkora áramot vesz fel az a 3 elektromágnes? Inkább vegyél nagy wattszámú ellenállást, párszáz forint az egész, azzal legalább tudod, hogy mit csinálsz. Csak tájékoztató adat: én kettő 100 Ohm/10Watt ellenállást párhuzamban kötöttem a 8,4-es akksira (1100mAh), és az 145-150 mA-el süti az akksit.
Zephir írta:
Ha az akksi egyes celláiban 0.8 v alá megy, akkor tönkremennek. Nem szabad őket teljesentökéletesen lemeríteni
Jaja.
Vagyis a gyári 7 cellás akksi feszültsége nem lehet több mint 7*0,8V=5,6V.
Ezért vagy figyeled a feszültséget kisütéskor, vagy veszel gyári kisütőt, vagy csinálok.
3707-est nem árulnak az országban, magánimportként rendeltem be. Ha a 33ks ellenállás nincs benne akkor nem is kellene hogy lezárjon az áramkör.A feten keresztül a motorra közvetlen megy az akku árama, és ha jelet kap a harmadik lábon, akkor indul a motor. Ha nincs ellenállás a körben a tüzkapcsoló nélkül is elindulhat.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.