Anno az ICS alapcsövemben 0,23-as Xtreme-et használtam és kegyetlen jó volt.
Aztán belekerült egy CA 6,04-es cső és valami miatt ez a pontosság a felére csökkent. Átváltottam Blasterre és némileg jobb lett a helyzet.
Majd beszereltem egy Prometheus 550mm-es csövet és nagyon jó lett 0,2 Blasterrel.
Árban csak kicsit került többe a Prometheus, és jobb sokkal.
Inkább egyszer vedd meg a legjobbat, mint cserélgesd!
Kiváncsi vagyok változik-e majd igy, hogy tuningolom.
Xtreme prec. BB-t használtam én is 0,23-ast, de maióta Prometheus csövem van, azóta inkább minőségi BB-t veszek. Mondjuk azóta nincs adagolási problémám.
Egyébként nézzétek meg nagyító alatt az Extreme és mondjuk a Blaster felületét. Már tapintásra is érezni a különbséget, nyilván nem véletlenül.
Sziasztok én is most fogok prec csövet beruházni.
Gyári CA-ra godnoltam (6.04-es).
Lehet akkor ezt meg se éri? nem érzem majd a külömbséget és vegyek inkább egy prometeus csövet?
a Belsejét kicsit ugyis át akartam alakítani, az nem gond csak akkor mondjátok hogy mi szükséges?
Köszi!
Félreérted.
Én arra gondoltam amit nekem is meséltek Pesten, Becz Laci Veszprémben, hogy a közepes minőségű BB tönkreteheti a csövet.
Xtreme prec. BB-t használtam én is 0,23-ast, de maióta Prometheus csövem van, azóta inkább minőségi BB-t veszek. Mondjuk azóta nincs adagolási problémám.
Nekem ennyit megér a cső védelme.
A BB-méret tudom, hogy alulméretes, meg hát a jobb típusokra rá is írják a méretet, és a szórást. Ez azért evidens.
Szerinted én miért tértem át rá? Elterjedt nézet, hogy a prec csövekbe beleszorulhat az olcsóbb BB. Gondoltam ezért írta a kollega azt amit.
A másik meg az, ha az emberünk olyan aki sorozatokkal szeret operálni, akkor kevésbé érdekli az az extra pontosság. Lehet megfelel neki az olcsóbb BB is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MagicHorse csüt. jan. 03, 2008 3:24 pm-kor.
Hali! Egyre nagyon ügyelj, ha cserélsz csövet precíziósra, akkor a közepes minőségű BB-t már el is felejtheted.
Nem igaz. Az összes BB alulméretes. Én úgy sacc 20 ezer lövést már átküldtem a saját puskám csövén (de lehet, hogy többet), és csak az utóbbi 3-4 hónapban használok Blastert (ami a lövések elég kis hányadát adja, mert már eladtam rég a motoros táram), de megszorult bogyó csak 2-szer volt nálam. Akkor is utána látszott a csőpucolás során, hogy mitől.
Az igaz, hogy alulméretesek a BB-k, de a méretszóródásuk korántsem mindegy.
Saját tapasztalat:
-JG Beta gyári 6,07-es csővel sokkal pontosabb (csökkent a szórásképe) lett 0.25-ös Blasterrel, mint ICS vagy Extreme Prec 0.25-tel (systema gumival). Szorulás persze sohasem volt, mínuszban sem - elvégre nem prec csöves, és elég rövid is.
A nagy BB tesztben olvasható volt, hogy a 0.25-ös Blaster BB-nél sokal kisebb a méret ill. tömeg szóródása, mint a közép/alsókategóriás BB-k esetén. Ez sokat számít!
_________________ Primary: nekem 8... Secondary: túl sok T.G.M.C.
Hali! Egyre nagyon ügyelj, ha cserélsz csövet precíziósra, akkor a közepes minőségű BB-t már el is felejtheted.
Nem igaz. Az összes BB alulméretes.
Én úgy sacc 20 ezer lövést már átküldtem a saját puskám csövén (de lehet, hogy többet), és csak az utóbbi 3-4 hónapban használok Blastert (ami a lövések elég kis hányadát adja, mert már eladtam rég a motoros táram), de megszorult bogyó csak 2-szer volt nálam. Akkor is utána látszott a csőpucolás során, hogy mitől.
Prometheus a legjobb.
Én CA-val kezdtem, de gyorsan lecseréltem 19cm-el hosszabb Prometheusra, nem bántam meg. Nőtt a pontosság, és a lőtáv is.
Igaz, hogy ezzel együtt az M4A1 belsejét is cserélni kellet teli hengerre és az ilyenkor szokásos cuccra de sokkal jobb lett.
Egyre nagyon ügyelj, ha cserélsz csövet precíziósra, akkor a közepes minőségű BB-t már el is felejtheted.
Nekem is át kellett térnem a Blasterre. Ezt sem bántam meg.
Jelenleg 0,2-est használok hozzá, de a 0,25 tuti még jobb lenne.
Amúgy egyre biztosabb vagyok benne, hogy a hopuptest a ludas, mert az összes tesztelt gumi közzül (tm,boyi,systema,guarder-szilikonos) a gyári a legvastagabb... Kajak vastagabb és nagyobb a külső átmérője, mint a guarder szilikonosnak. Eddig a guarder teljesített a legjobben a többihez képest, de még az is elereszt ~20FPS -t a gyárihoz képest...
A levegő valószínűleg a hopupgumi és a test között szökik el...
Egyébként sem használok már szívesen szilikonos gumit 430 körül, szal pihentetem az ügyet és túrok egy kölcsön-hopuptestet a továbblépéshez...
Nálam CA csővel (gyári ill tuningal is) ezt produkálták a gumik... aztán kiderült, h a gyári CA gumin kívül mind eresztett levegőt, viszont a CA gumi szűkebb és emiatt az az egy nem - úgy tűnik, a csövük picit eltér a többitől... lehet, h nálad is ilyesmi fennforgás van (Marui, Systema, CA, Guarder gumi is volt a próbában)
_________________ “There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter." Skorpió Airsoft Csapat / Scorpions Airsoft Team - since 2004.
Gyári hopupgumi csere után drasztikusan csökken az FPS...
gyárival 425-426 (nulla hopuphatás és bazinagy szórás)
guarder szilikonossal 410-412
systema gumival meg csak 378-380
Próbáltam egy g&p nózit is, de azzal is ugyanez a helyzet.
Hopupkamra gyári fém. Erre gyanakszom, vszont nincs módomban lecserélni, mert az spec pont nincs most itthon...
Szívesen vennék egy két tippet/tanácsoat, ha valaki már találkozott hasonló problémával!
Jojo... bocsi... ne kapd fel a vizet...
Olvastam de nekem ez jött le... Az angol tudásom meg nem 100-as, és van ami kimarad Bocsi mégegyszer!
A kérdés meg pont abból adódott hogy olvastam... de nem kaptam mindenre választ.
Hmm... Pedig valaki ilyesmit gagyogott a sniper topicban na mindeggy félre lettem informálva, bocsi.
Az aki gagyogott én voltam szerintem olvass utánna és döntsd el.
Ajánlom a japán angol nyelvű fórumokat, illetve azokat a fórumokat, ahol nagy számban használják, tesztelik, és a gyártó után még el is magyarázzák a dolgot.
Ha nem baj, akkor nem irom ide az egész tanulmányt, mert hátha a gagyogást nem érted.
Olvass, mielőtt írsz, vagy pedig ne kérdezz.
400-ig kizárólag 25-ös BB-vel guarder szilikonosat ajánlom, az kevésbé érzékeny a hidegre és 360 körnékén mindenki csak dícséri... Kicsit vastagabb anyagúak, és tapadósabbak, mint a többi gumi, így gyakran még 0 állásban is feltekeri a 20as, 23as BB-ket. Ezt elkerülendő ajánlott nem a hozzá adott vastad gumicsövecskét betenni, hanem az előzőt otthagyni...
400 környékén, vagy ha többféle súlyú lövedékkel játszol, akkor a Systema gumi a legjobb szerintem!
Én ezt használom és tökéletesen meg vagyok vele elégedve, pedig jópár lövést elviselt már!
(természetesen nem egy zacskóban értettem a többféle BB-t )
430 felett ajánlott a guarder fekete gumija! Az keményebb anyagú, kevésbé kopik, viszont "alacsony" FPS-nél csavarja meg eléggé a BB-t...
A CA gumikat egy időben nagyon szidták, bár nekem személy szerint nem volt velük gondom. Lehet azóta jobbakat gyárt, vagy csak valaki megint farkast kiáltott... Szal a mostani CA gumedlik is jók szerintem. És szintén nyugodtan mehetsz velük 25 alá is...
Helló
Ha valaki tudna nekem segíteni...:
Olyan problémám van hogy van nekem egy CA M15A4. és ha teljesen ütközésig fel tekerem a hop up ott akkor megy majdnem megfelelő pályán a lőszer.. de ha teljesen fel van tekerve akkor már felfelé kellene hordania.. nemhogy éppen hogy csak jobban..
Hogyan lehetne ezt a problémám orvosolni?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Tudom hogy a teljesítmény nem válltozik de a lövedék sebessége igen, és nem tudtam hogy most az energia vagy a sebesség befolyásolja azt a légpárnát amit ez a cső kialakít.
A Tanio Koba twist csövek ugye kb 330-350 fps-ig javítanak a pontosságon. De ha például van egy fegyverem 370 fps-sel és .25-ös lőszert használok akkor az csak 330 fps, akkor elvileg még van értelme ilyen csövet használni igaz? Vagy tévedek valahol?
A 330-350fps a fegyver .20-al mért teljesítményére vonatkozik (1-1.2 Joule). Attól, hogy nehezebb lövedéket használsz, nem lesz kisebb a puskád teljesítménye...
HEllo!
Volna egy kérdésem és szeretném kikérni a véleményét valakinek aki jobban ért ehhez A Tanio Koba twist csövek ugye kb 330-350 fps-ig javítanak a pontosságon. De ha például van egy fegyverem 370 fps-sel és .25-ös lőszert használok akkor az csak 330 fps, akkor elvileg még van értelme ilyen csövet használni igaz? Vagy tévedek valahol?
2 csomag H pöcök van a fiókomban, de még nem volt időm letesztelni.
ACE-vel tervezzük egy alapos kimérős-szórásképes teszt elvégzését. Ünnepek után szerintem nyélbe is tudjuk ütni.
Elvileg nagyobb felületen érintkezik a gumi a bb-vel így jobban pörget. Külföldiek dícsérik, ezért vettem én is.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.