SoftAir.hu
Airsoft fórum
KERESÉS
Vezérlőpult
Konverter
Cikkek

Taglista
Csoportok
GyIK
MASZ 2015
Fórumszabályok
Webmail
JÁTÉK NAPTÁR
Pontos idő: szer. jún. 19, 2019 3:07 pm

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző PM
Fórumtag

Csatlakozott: hétf. jan. 28, 2019 9:45 am
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Székesfehévár
HozzászólásHozzászólás témája: Liberation! A felkelő nap gyermekei
HozzászólásElküldve: csüt. máj. 30, 2019 9:07 am
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 

Kép

Szervezők: Rangers Airsoft Team – Padrag és a Praetoria Kulturális és Sportegyesület


Kérdés esetén keress meg itt privátban, hozzászólásban vagy a hefflerbalazs@gmail.com e-mail címen.IDŐBEOSZTÁS, HELYSZÍN

2019.07.06.
Egész napos érkezés, barátkozás, ismerkedés.
Aki ott szeretne aludni sátrat ne felejtse otthon!

2019.07.07.
- Kapunyitása és nyitva tartása: 06:00 - 09:00
- Kronózás és regisztráció: 06:00 - 09:15
- Központi eligazítás: 09:30 - 09:45
- Frakció szintű eligazítás: 09:55 - 10:15
- Játék kezdete: 10:15
- Játék vége: 16:00
- Kapuzárás: 17:30


Aki ott szeretne aludni az hozzon magával megfelelő mennyiségű élelmiszert!


Helyszín:

Nagytevel, Szovjet Déli Hadseregcsoport HÁP

A Szovjet Déli Hadseregcsoport HÁP bázishoz tartozó légvédelmi egység telephelye. A terület 30 hektár nagyságú, melyet egy föld alatti betonbunker-rendszer is változatossá tesz. A légibázis körüli terület tisztásokkal, erdőkkel és géppuskafészkekkel teli zóna.

https://www.google.com/maps/place/Gar%C ... 17.5495692


TÖRTÉNET

Wake Island. Ékszerdoboz a végtelen és azúrkék Csendes-óceán szigetvilágában. A második világégés óta nem hallottak errefelé puskaropogást, se repülőgépzajt. Vita néhanapján akadt róla, azonban stratégiai fontosságát már réges-rég elveszítette. Poros repterét napjainkban csak a csapadékos időszak mossa tisztára, a rozsdás parti ütegek pedig az óceánra tekintve töltik nyugdíjas éveiket. Talán 100 ember lakhat a szigeten, mindenki ismeri a másikat, a hidroplánok és a motorcsónakok azonban jó szolgálatot tesznek a helybelieknek, mikor egy-egy fontosabb halászatra vagy közös együttlétre kerül a sor…

Ezek a találkozók remek táptalajt nyújtanak a különböző információk cseréjére is a nosztalgiázás mellett. Internet igaz akad hellyel-közzel, de végül is minek? Idős emberek, egykori reptéri-támaszponti dolgozók közössége ez. Hírek is ritkán érkeznek általában, azonban június végén a világpolitika ismét felkorbácsolja a nyugodt hullámokat...
Egy amerikai felségjelzésű kábelrakó hajó jelenik meg a Peale-sziget keleti partjánál, melynek fedélzetét, mintegy 40-50 főnyi munkásruhába öltözött személy hagyja el. Bemerészkednek a magas fűtől szinte átláthatatlan erdőségbe, majd ezt követően a hajó távozik. Egy szemfüles helybéli polinéz férfi azonban leolvassa távcsöve segítségével a hajó nevét. WWC, azaz World Wide Cable a hajó neve. Hazatérve megtekinti számítógépén a nevezett kábelfektető nevét, azonban nem akad forrásra, hogy mely vállalat hajója lehet a WWC. A gyanús események folytatódnak július első napjaiban is, amikor több civil lakos is eltűnik a Peale-sziget környékén.

Abraham „Bluster” Cooper, - a repülőtér egykori dolgozója és a helyi emlékművek szorgalmas gondozója- azonban a mai napig lelkes amatőr rádiósként van számon tartva az óceániai térségben. Unalmas perceikben, a szigetek mellett elhaladó hajók örömmel keresik „Bluster” bácsit, mivel ő minden nap az aktuális időjárásjelentéssel és a kifogyhatatlan történetmeséléssel tudja szórakoztatni a megfáradt hajórádiósokat. Július hatodikán a USS Boxer támadó hajó éppen egy amerikai-német NATO vegyesképzésre tart Dél-Korea irányába a Wake-sziget mellett elhaladva, mikor beérkezik Bluster rádióhívása. Az idős férfi beszámol a hajó személyzetének a különös helyzetről, így a kis létszámú kontingens egy felderítő egységet küld a Peale-sziget erdőségébe.

Félelmetes látvány tárul szemük elé…
A korábban eltűnt civilek testei bambuszkarókba húzva néznek velük szembe, mikor berúgják a szigeten található bezárt lőszerraktár kapuját. A kutatóegység vezetője azonnal jelenti Mark Cedrun kapitánynak a történteket. A kapitány felveszi a kapcsolatot a Pentagonnal, mely nemsokára aggasztó információkkal magyarázza meg a megrázó jelenetet.

- Pentagon - Nem számítottunk rá, hogy itt is felütik fejüket a szélsőségesek. Hihetetlen, hogy a Wake kell nekik, nincs ott semmi, a legjobb tudomásunk szerint…
- Cpt. M.C. – Milyen szélsőségesekről beszél?
- Pentagon – A felkelő nap gyermekei, magukat csak így nevezik. Elszigetelt jelenségről beszélünk, felkutatásuk egyre nehézkesebb. Ott vannak Tokió vagy Taipei utcáitól a legelhagyatottabb szigetekig mindenhol mostanság. Legtöbbjük, a délkelet-ázsiai régióból érkező harcos Amerika-ellenes. Brutalitásuk vetekszik az egykori császári japán katonákéval.
- Cpt. M.C. – Miért nem a terrorelhárítás hajtja végre ezt a feladatot?
- Pentagon – Kapitány! A Wake-szigeten számtalan egykori zárt haditengerészeti létesítmény van, melyek között még található aktív objektum is!
- Cpt. M.C. – Milyen aktív objektumokról beszél?
- Pentagon - A küldetés célja megváltozott! Szálljanak partra a szállított NATO kontingenssel és számolják fel a terrorista sejtet. Az akciót teljes titokban kell teljesíteniük, Kína provokációját sejtjük az ügy mögött. A küldetést 24 órán belül végre kell hajtaniuk! A legmagasabb diszkrécióval kezeljenek minden atrocitást!OOLDALAK, DRESSCODE

NATO - US Army, 1st Infantry Regiment

Ruházat: Multicam zubbony vagy combatshirt, valamint nadrág.
Málhafelszerelés: egyszínű (kizárólag OD, COYOTE), vagy Multicam árnyalat.
Kötelező fejviselet: KIZÁRÓLAG Multicam huzattal rendelkező sisak vagy Multicam patrolcap ill. Multicam boonie kalap.
Ghillie engedélyezett!

NATO – Bundeswehr, 292. Jägerbataillon

Ruházat: Flecktarn zubbony vagy combatshirt, valamint nadrág.
Málhafelszerelés: egyszínű (Kizárólag OD, COYOTE), vagy Flecktarn minta.
Kötelező fejviselet: Flecktarn mintázatú sisakhuzattal ellátott sisak, Flecktarn patrolcap vagy Flecktarn boonie kalap.
Ghillie engedélyezett!

A felkelő nap gyermekei csoport – Délkelet-Ázsia önkéntesei

Ruházat: Civil felső és alsóruházat. Javasolt a farmer vagy egyszínű katonai nadrág használata. (OD, fekete, krémszínű vagy Coyote színben)
Kötelező fejviselet: Bármilyen egyszínű (kivétel a fehér) fejkendő, mely nem shemagh (!) vagy egyszínű kötött sapka, ill. OD, Coyote vagy fekete booney kalap.
Málhafelszerelés: A Multicam és Flecktarn mintázaton kívül (!) bármilyen terepmintájú vagy egyszínű málhafelszerelés alkalmazható!
Ghillie NEM engedélyezett!

A felkelő nap gyermekei csoport – Takeda Haruto veterán különítménye

Ruházat: Woodland, DPM, Tigerstripe, Rába, magyar „Boci”vagy Flora zubbony ill. combatshirt, valamint nadrág.
Málhafelszerelés: egyszínű (Kizárólag OD, COYOTE, FEKETE), vagy a megjelölt mintákkal megegyező málhafelszerelés.
Kötelező fejviselet: OD vagy a leírt mintákkal megegyező mintázatú sisakhuzattal ellátott sisak vagy patrolcap vagy boonie kalap.
Ghillie engedélyezett!


UN békefenntartók

A rendezvény ideje alatt a kéksapkások a belső elhárítás szerepkörének gyakorlói. Ők bármikor, bárki mellett megjelenhetnek egy chrono méterrel vagy egy tár és bb mennyiség ellenőrzési paranccsal.


Minden résztvevőnek hangsúlyozzuk, hogy a szervezők által rögzített dresscode előírások be nem tartása esetén, az adott játékos NEM (!) vehet részt a rendezvényen! A dresscode leírás által megjelölt elvárások hibátlan meglétét, a jelenlévő oldalparancsnoki-stáb fogja ellenőrizni! A különböző (rendezvénnyel kapcsolatosan nem releváns) „vicces” felvarrókat kerüljük, kivételt képeznek a csapat-vércsoport-hívónév felvarrók!JÁTÉKMENET, JÁTÉKLEÍRÁS

A játék lebonyolítása SZIGORÚ oldalparancsnoki rendszerben történik. Az oldalparancsnoki stábok minden rajparancsnoknak külön eligazítást tartanak zárt térben (katonai sátor vagy épület), az állománytól elkülönítve. Szigorú és folyamatos jelentési kötelezettsége lesz a csapatok vezetőinek a HQ irányába. A csapattal nem rendelkező játékosokat, a Rangers AS team és a Praetoria által kijelölt, irányításban jártas személyek fogják vezetni a műveleti területre. Egyedül bóklászó és magánakciókat kezdeményező játékosok NEM lesznek! Kivételt képeznek a mesterlövészek, kik mellé adott esetben felderítőt fogunk beosztani, így képezve tűzpárt a sniper mellett.MEDIKELÉS

A rendezvény folyamán rajonként 1 dedikált felcser fog műveleti alapellátást végrehajtani a sérülteken, melyet egy kézikönyv alapján fog kivitelezni. Ez a kiskönyv tartalmazni fog minden alapvetést, mely a Liberation! medic-rendszeréhez kapcsolódik. A felcserek készleteit a rendezvény szervezői biztosítják a játék ideje alatt! A komoly beavatkozást igénylő sérülések ellátása ill. a rajszíntű visszaállás, a parancsnokságokon található tábori „kórházakból” fog történi, illetve a kijelölt ,,utánpótlási” pontokról melyek táblákkal és külön, szektorokra bontott térképen lesznek jelölve.A tábori kórházakban ágyak és infúziók is kihelyezésre kerülnek a hangulat fokozása érdekében. A kiskönyv és a komplex medic-rendszer megjelenése után, a kiírás frissítésre kerül!LÖVEDÉK ÉS TÁRMEGKÖTÉS

Lövész

- Hi-cap SZIGORÚAN TILTVA!
- Real/Low-cap tárak
- Mid- cap tárban legfeljebb 30BB betárazva!
- A használható tárak számában a támogató géppuskák kivételével nincsen megkötés.

Támogató géppuskás

- Összesen 500 db BB lehet betárazva a rakaszban/csigatárban.
- A használható rakaszok száma maximum kettő db.
- Másodlagos fegyver szükséges.

Mesterlövész

- Rálövési távolság minimum 20 méter!
- Összesen 50 db lövedék
- Másodlagos fegyver szükséges (Amennyiben a másodlagos fegyver maroklőfegyver, úgy nem vonatkozik rá az imént említett BB limit.)

DMR, célmegjelölő lövész

- Rálövési távolság minimum 20 méter!
- Összesen 100 BB lehet betárazva
- Másodlagos fegyver szükséges (Amennyiben a másodlagos fegyver maroklőfegyver, úgy nem vonatkozik rá az imént említett BB limit.)

Thunder- B: A jelenlegi terület tulajdonosa egyelőre nem engedélyezi.

40mm-es gránátvető: Használható. Járművet a kilőtt gránáttal is kiiktathatod (Amennyiben a jármű vezetője észleli a gránát becsapódását.)

Speciális fegyverek

IED – botlódrótos aknák. A szervezők által, az oldalparancsnokok vezényletével telepített aknák. 10 méteres sugarú körben halálos besorolású sebet ejt az áldozaton.

Egyéb játékszabályok

Pirotechnikát, füst gránátokat és egyéb eszközöket csak és KIZÁRÓLAG a szervezők használhatnak!

Rádió csatornakiosztás

A frakciók parancsnoki stábja fogja közölni a helyszínen, mely az ugyancsak kiosztásra kerülő térképeken is szerepelni fog!JÁRMŰSZABÁLYZAT

A rendezvény területén mind a két oldal birtokol egy-egy járművet melyek az oldalparancsnokok belátása szerint fognak feladatot teljesíteni legyen az utánpótlás szállítása, sérült kimentése/ellátása vagy ,,holt test” szállítás.
A járműveket csakis megbízott emberek fogják vezetni!
Maximum 5 km/h sebességgel közlekedhetnek a területen.
Antitank fegyverekkel lehet (M72 LAW, RPG7, Miniman) és Gránátvetők (M203, AG36) semmisíthetik meg a járművet. A Fegyvereknek jól látható helyről kell tüzelniük!
Abban az esetben érvényes a találat, amennyiben a vezető személy észleli azt (autó szélvédőjét lövi meg szemből gránátvetővel a lövész).
A jármű kiiktatását követően a bent lévőknek fél percük van elhagyni a kilőtt járművet vagy bennégnek.
A jármű nem foglalható el, csak őrizhető!
Kiiktatást követően a sofőr rádől a dudára, jelezve, hogy Ő is életét vesztette. Ezt követően kidől a járműből és begyújt egy füstgránátot. A jelenet végén kiveszi az indítókulcsot és visszatér a kulccsal a HQ-ra.KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYOK

TILOS mindenféle, törvény által tiltott önkényuralmi jelkép használata!
Már a beléptetésnél haza lesz küldve mindenki, aki a bakancs, sapka, zubbony, nadrág, kabát katonai felszereléseken felül bármilyen egyéb kiegészítőt (mellényt, sisakot, pisztolyt és a többi) visel! Értsd: ne gyere katonai felszerelésben, a mellényt és egyéb kiegészítőt a pályán veheted csak fel!

A parkolóba megérkezve első dolga legyen mindenkinek a szemüveg felvétele! A szemüveg használata az egész játék alatt KÖTELEZŐ! A szemüveg nélküli játékosokat figyelmeztetés nélkül hazaküldjük!

Hop-up belövés, csak a kijelölt helyeken történhet meg! Kronózás után a tárat kötelező kivenni a replikából, majd pedig a tűzváltókarral biztosított állapotba állítani. Tárat csak az eligazítás után lehet ismét fegyverbe helyezni.

A kronózáshoz mindenki egy darab ÜRES tárral a KEZÉBEN, belőtt hop-up-pal jelenjen meg!
A pályán a medicelésen és "késelésen" kívül TILOS mindenféle fizikai kontaktus!

A rendezvény előtt és alatt alkoholt és egyéb tudatmódosító szereket fogyasztani szigorúan TILOS!
Arra kérünk, hogy ne jelentkezz, ha nem jössz el, vagy a játék előtt két nappal találod ki, hogy dolgoznod kell illetve lebetegedtél! Köszönjük a megértést!


Fotós csak előre egyeztetés után tartózkodhat a pályán, jól látható ruházatban (pl.
láthatósági mellény)!


A játék bármilyen időjárási körülmények között megrendezésre kerül. Mi ott leszünk!


Figyelem!
A játékra történő regisztrációval elfogadod, hogy az eseményen önszántadból és saját felelősségedre veszel részt.
Elismered, hogy megfelelő védőfelszereléssel rendelkezel. Elismered továbbá, hogy a játék, ill. a MASZ2015 szabályait elolvastad és alkalmazni is fogod
A pályán csaló játék stílusnak, viccből egymásra lövöldözésnek, vitának és hangos szónak helye NINCS! A játék menetét és hangulatát rontó résztvevők figyelmeztetésben részesülnek!

A játék nem kerül lemondásra ha nincs meg a minimum létszám.

Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  

JÁTÉKRA JELENTKEZŐK
Délkelet-Ázsia önkéntesei - 0 fő (Max 50 fő)
NATO - US Army - 0 fő (Max 50 fő)
NATO – Bundeswehr - 1 fő (Max 50 fő)
vikingoliver , Fegyver: Nincs megadva
Takeda Haruto veterán kül. - 4 fő (Max 50 fő)
gege02 (Turán) , Fegyver: Nincs megadva
Gioconda (Turán) , Fegyver: Nincs megadva
izrdavid (Turán) , Fegyver: Nincs megadva
Recon- (Turán) , Fegyver: Ak105 - 0 FPS , 1911 - 0 FPS
UN Békefenntartók - 1 fő (Max 5 fő)
RealHefi , Fegyver: M4 - 380 FPS
12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: SzCsaba valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Az oldal üzemeltetője az itt szervezett játékokért nem vállal felelősséget!
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség