SoftAir.hu
Airsoft fórum
KERESÉS
Vezérlőpult
Konverter
Cikkek

Taglista
Csoportok
GyIK
MASZ 2015
Fórumszabályok
Webmail
JÁTÉK NAPTÁR
Pontos idő: csüt. okt. 18, 2018 2:57 am

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző PM
Fórumtag
Avatar

Csatlakozott: vas. szept. 23, 2007 6:32 pm
Hozzászólások: 254
Tartózkodási hely: székesfehérvár
HozzászólásHozzászólás témája: Operation Scythe
HozzászólásElküldve: csüt. szept. 13, 2018 8:48 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 

Kép


Figyelem- Kapunyitás 8:00
- Regisztráció 8:00-tól 9:30-ig. Ha lekésed a rendezvényen már nem tudsz részt venni !
A regisztrációhoz hozd a belépő összegét és a személyigazolványod a személyigazolvány szám miatt. ( ne a regisztrációs asztalnál kezd el keresgélni a táskádban. )
- Eligazítás legkésőbb 10.00.Rövid elozmények

2028.10.01, Reggeli 08:30, élő, rádiós, és televíziós közvetítés:

"Amerika legsötétebb napja... amikor még New-York fényben úszó városára is sötétség borul, leál a tömegközlekedés, a telefon is süket... minden elhallgat, minden megáll. A banki szolgáltatások kimaradása, a számítógépes infrastruktúra elleni közvetlen támadások, adatok eltűnése a Wall Street összeomlását hozza órákon belül. A tömegközlekedés megáll, sem a metró, sem a vonatok nem járnak, a repülőjáratok vesztegelnek, minden mi a kényelmet, a jólétet szolgálja eltűnik, vagy az emberek ellen fordul. És hiába minden... nem jön a segítség.
Ez a nap ma jött el! Ma, mikor az Új Világrend forradalmi szervezete tőrt döf a monetáris rendszer szívébe, és megismerteti Amerikával, az amerikai emberekkel, azt a sötét pusztulást és anarchiát amit a világra és leginkább a közel keletre hoztak hosszú évek alatt.
Mi az Új Világrend szervezet nem követelünk, és nem tárgyalunk. Nem pénz motivál, és nem a vallási fanatizmus vezet minket! Nem vagyunk Terroristák! Vannak soraink között keresztények is. Lehet a maga szomszédja is közénk tartozik! Mi ledöntjük a népek szenvedésén épített szobrokat, a mi Szablyánk fogja elhozni az igazi Szabadságot!"

A jel itt szakadt meg, majd perceken belül több száz ponton éri cyber támadás az Egyesült Államok információs rendszerét, távközlési és közmű központjait. Több ezer alvó ügynök támadja meg a közintézményeket, a rendőrséget, és államapparátusokat.
A rend mi a nyugati világ civilizációs csúcsát jelentette pillanatok alatt omlik össze, és adja át helyét a káosznak...

A jelen:


2028.10.28

Saint-Louis egyik külvárosa.

Majdnem egy hónap telt már el a "Nagy összeomlás" óta, mikor is egy addig ismeretlen szervezet támadást indított az Egyesült államok ellen, belülről, hirtelen, és hatalmas sikerrel. Senki nem gondolta volna hogy egy láthatatlan ellenség már évek óta várt, figyelt türelemmel, hogy a nemzetközi helyzet, mi az Európai népvándorlási válság, Orosz-Kínai hidegháború olyan helyzetet teremtsen hogy az államok egyedül maradjon, ne számíthasson hamar nagyobb külső segítségre... A hadsereg nagy része külhonban, és bár a kormány igyekezett gyorsan helyre állítani a rendet, kevés kivétellel kontrollálhatatlanná vált az ország. Szabadcsapatok alakultak a kisvárosokban, kik ellen fosztogató, és rablóbandák kezdtek háborúba ahogy az élelem, a gyógyszer hirtelen fogyásnak indult, a karitatív szállítmányokat a Hadsereg, és a Nemzeti gárda kénytelen őrizni, és osztogatni a rászoruló millióknak. Egyesek azt mondták... akár Mogadishu.
Az Új Világrend tökéletesnek ható tervében a második lépcső egy újabb nagy támadási hullám szintén egy nagyon fontos területet céloz. A vízkészleteket, és elosztó hálózatot. Robbantások, mérgezések tucatjai után a kormány hadszereget vezényli ezek védelmére és az Egyesült Államok egyben tartására. Országszerte úgynevezett Önvédelmi erő alakulnak, amiknek céljuk megszerezni a megszerezni a hatalmat és kiválni az USA-bol.
Történetünk is itt kezdődik...


Oldalak, dresscode


Új Világrend
Feladata : behatás a területre , elfoglalni és megsemmisíteni a kijelölt célokat.
Dress Code : Arab kinézet , nagyon modern kiegesítőkel. Ez egy nagyon jól felszerelt szervezet.
nadrág : Civil ( farmer és tan oldalzsebes tilos ) , vagy erdei terepmintás ( kivéve US woodland )
felső : civil Arab kinézet.
fej : kendő , pakol , shemagh.
mellény : nincs megkötés még a plate carrier is mehet.

Önvédelmi erő
Feladatuk : A lakosság védelme , megszerezni a terület felett a hatalmat. Az USA barát hadsereg elkergetése.
Dress Code : Nem a kimondott PMC ruházat, inkább egy
nadrág : Civil farmer és tan vagy fekete oldalzsebes ,
felső : civil nagyan Amerika hangulat. ( pl favágó ing, kapucnis pulcsi, stb... )
fej : baseball sapka. kötött sapka, Cowboy kalap.
mellény : nincs megkötés még a plate carrier is mehet.

US Army
Feladatuk : A kijelölt objektumok védelme , lokalizálni és megsemmisíteni az Önvédelmi erőket. Felszámolni az Új Világrend csapatokat, egyben tartani az Amerikai Egyesült Államokat.
Dress Code : Nagyon modern , jól felszerelt Katonai egység.
Egyenruha : Multicam és annak minden NATO változata
fej : US sisak replikák. vagy az egyenruha mintájával megegyező patrol cap , boonie.
mellény : nincs megkötés.


BB LIMIT


- lövész ( Rifleman ) : 50BB / tár ( tárak darabszáma nincs maximalizálva, de a tárakat csak tárzsebben tárolhatod! )
- támogató lövész ( DMR ) : 50BB / tár ( maximum 5 tár )
- könnyű géppuska ( LMG ) : 500BB / rakasz , 250BB / csigatár, 100BB / ívtár ( rakaszok , csigatárak, ívtárak darabszáma nincs maximalizálva )
- nehéz géppuska ( MG ) M60 / PKM : 1500BB/ rakasz ( rakaszok darabszáma nincs maximalizálva )
- mesterlövész ( Sniper ) : maximum 80 BB
- Pisztoly 30 / tár ( tárak darabszáma nincs maximalizálva, de a tárakat csak tárzsebben tárolhatod! )

Tárazni csak a kijelölt pontokon és a visszaállón lehet!
HI CAP tár használata TILOS!
A játékosok egymásnak tárat adhatnak, de BB-ét nem tölthetnek át egyik tárból a másikba ( ez a rakaszra is vonatkozik )Egységes MEDIC szabálySebesült ellátása:
Miután valaki találatot kapott, az jól hallhatóan "Megvolt" felkiáltással jelzi azt. Ezután elfekszik, leül, ott ahol találatot kapott, természetesen igyekezve nem a tűzvonalba lenni. Ezek után kar, és hang jelzéssel jelzi hogy ellátásra szorul. Ha a sebesült ez alatt további találatot kap , az nem számít attól nem "romlik" az állapota. A medicnek 10 perce van, hogy odaérjen a sebesülthöz, vagy azt társai kivonják hozzá. Amennyiben ez sikerül, karon elhelyezett jól látható kötéssel ellátja, mégpedig úgy hogy az ne essen le és minimum 3x körbe legyen tekerve a kar. Ez lehet géz vagy fásli ( javasolt a fásli ) Ezután a Medic beköti az infúziót 2 perc elteltével kiveszi és a sebesült ismét harcképes.
Egy ember kétszer látható el ilyen módon, a harmadik találat után ha letelik a 10 perc kivérzési idő, a játékos halottnak számít irány a visszaálló.

Minden Medic kap 2 db. infúziós zacskót.

Sebesült mozgatása:
Sebesült társaikat mindkét oldalnak van lehetosége kivonni a tűzharcból, fedezékbe vagy épp kórházba szállítani. Ez történhet egy vagy több fővel, lényeg hogy a sebesül nem fut, csak biceg, vállra támaszkodik, vagy háton cipelik. Éljétek bele magatokat hogy találatot kaptatok!

Késelés:
Késelés csak gumikéssel. Egy késeléshez többször meg kell „vágni” az áldozatot. Egy kés vágás 1 találatnak számít, ám a lekéselt játékosnak tilos hangos „Megvolt” kiáltással bejelentenie. Ne rontsuk el más játékát, ha valaki ügyesen megkésel, ne buktassuk le, amíg a többiek észre nem veszik!

Narancs kendő használata, csak ha kivéreztél és visszaállóra mész! Más esetben nem kell feltenni! Ha feltetted a narancs kendőt, akkor már nem vagy medicelhető. (ha félsz hogy így sokszor eltalálnak miután már kilőttek, játszd jobban a sebesültet. )Rádiózás


Csatornakiosztások

Új Világrend: 1
Rendezői: 3
Önvédelmi erő : 6
Black Gold :7

- Minden rajnál legalább egy rádió kötelező! (Ajánlott a tartalék rádió, illetve akkumulátor)
- Ha elromlik, lemerül, állandóan elnémítják a manók és nincs tartalék rádió az egyenlő a rajnak a HQ-ra küldésével ! Amelyik raj nem tudja megoldani, hogy legalább 1 darab működőképes rádiója legyen, az számíthat a HQ hosszan tartó őrzésére!
Lehallgatás szigorúan tilos!Pirotechnika, Gránát, 40mm, Rakéta, Aknavető


Pirotechnika
Csak és kizárólag a rendezők által biztosított eszközök használhatók.

Gránát

- Minden a forgalomban kapható, a MASZ2015 által engedélyezett Airsoft gránát használható.
- A Thunder B mintájára készül, alsó gumi membrános gránátok használhatóak.
A házi építésű szigorúan TILOS!
- A "robbanástól" számított 5 méter sugarú körben “öl”, ha nincsen a játékos és a robbanás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.

40mm gránát

- Engedett a BB szóró, a szivacs rakéta.
- A becsapódástól számított 5 méter sugarú körben “öl”, ha nincsen a játékos és a robbanás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.

Rakéta

- Engedélyezettek a lágy hab (polifoam) rakéták. Indítani szigorúan csak gyári replikából (RPG, AT4 , M72 law stb.) Házilag barkácsolt tilos !
- A hab / szivacs rakéta becsapódástól számítva 15 méter sugarú körben “öl”, ha nincsen a játékos és a becsapódás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.
- A rakétavetobol indított BB szórás ugyanazt a hatást éri el, mint a 40mm gránátnál.

Aknavető

Hakotsu engedélyezett, házilag barkácsolt megoldás szigorúan tilos !
- A hab / szivacs rakéta becsapódástól számítva 15 méter sugarú körben “öl”, ha nincsen a játékos és a becsapódás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.

Egyéb

A játékon füst és egyéb meglepetések is lehetnek, ám ha otthonról hozol valami színesítő elemet (füstgránát, házi készítésű akna, stb.), akkor azok használatát a szervezőkkel előzetesen egyeztetni kell. Ha olyan eszközt használtok amit előtte nem mutattatok be, azonnali kizárást von maga után!Záró gondolatok, avagy FIGYELEM! WARNING! POZOR! UWAGA!


- A szemüveg használata az egész játék alatt KÖTELEZŐ (parkolóba történő belépéstől, kilépésig)! A szemüveg nélküli játékosokat figyelmeztetés nélkül hazaküldjük!
- A játékot igyekszünk színesíteni számotokra olyan karakterekkel akik nem feltétlen a tuzharc, a lövöldözés miatt lesznek jelen, fotósok, szerepjátékosok stb...
Kérünk titeket figyeljetek rájuk, ne vegyük el a kedvüket hogy izgalmasabbá tegyék játékunkat, feleslegesen ne pazaroljatok rájuk bb-t.
Könnyu lesz oket azonosítani, tudni fogjátok kikre vonatkozik ezen kérésünk.
- Egymás elhagyott tárgyaira figyeljünk, ha megtaláljátok, a szervezőknél kérlek azokat adjátok le!
- A játékon csak regisztrált személyek vehetnek részt!
- A játékra történő regisztrációval elfogadod, hogy az eseményen önszántadból és saját felelősségedre veszel részt. Elismered, hogy megfelelo védőfelszereléssel rendelkezel.
Elismered továbbá, hogy a játék szabályait, valamint a MASZ 2015 szabályrendszerét elolvastad és alkalmazod.
- Érkezés után azonnal regisztrálj! Kérjük, legyen kéznél a személyigazolványod is!
- Hop-up belövés csak a kijelölt helyen és irányba!
- A kronózáshoz mindenki egy darab üres tárral a kezében, belott hop-upal jelenjen meg! Kronó után tárat kivesz, fegyvert biztosít!
- Tárat csak az eligazítás után, a játék kezdetével lehet ismét fegyverbe helyezni.
- A MASZ 2015 FPS határait szigorúan vesszük! Ne hozzál pont 400, 500 vagy 600 FPS-es replikát.
- A pályán a medikelésen és a "késelésen" kívül TILOS mindenféle fizikai kontaktus!
- A rendezvény elott és alatt alkoholt és egyéb tudatmódosító szereket fogyasztani szigorúan TILOS!
- Arra kérünk, hogy amennyiben mégsem tudsz a játékon részt venni, azt legalább a játék előtti napon jelezd. Nem elég a leregisztrálás, kérünk, hogy üzenetben is jelezd felénk!
_________________
Alba-Force
Airsoft Combat Hungary
https://www.facebook.com/Airsoft-Combat-Simulation-Hungary-911681355606013/

A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára zolly csüt. okt. 11, 2018 7:46 pm-kor.
Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  
Fórumtag
Avatar

Csatlakozott: vas. szept. 23, 2007 6:32 pm
Hozzászólások: 254
Tartózkodási hely: székesfehérvár
HozzászólásHozzászólás témája: Re: Operation Scythe
HozzászólásElküldve: csüt. okt. 11, 2018 7:02 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Figyelem változás az oldalak és a Dress Cod nál !


Oldalak, dresscodeÚj Világrend
Feladata : behatás a területre , elfoglalni és megsemmisíteni a kijelölt célokat.
Dress Code : Arab kinézet , nagyon modern kiegesítőkel. Ez egy nagyon jól felszerelt szervezet.
nadrág : Civil ( farmer és tan oldalzsebes tilos ) , vagy erdei terepmintás ( kivéve US woodland )
felső : civil Arab kinézet.
fej : kendő , pakol , shemagh.
mellény : nincs megkötés még a plate carrier is mehet.

Önvédelmi erő
Feladatuk : A lakosság védelme , megszerezni a terület felett a hatalmat. Az USA barát hadsereg elkergetése.
Dress Code : Nem a kimondott PMC ruházat, inkább egy
nadrág : Civil farmer és tan vagy fekete oldalzsebes ,
felső : civil nagyan Amerika hangulat. ( pl favágó ing, kapucnis pulcsi, stb... )
fej : baseball sapka. kötött sapka, Cowboy kalap.
mellény : nincs megkötés még a plate carrier is mehet.

US Army
Feladatuk : A kijelölt objektumok védelme , lokalizálni és megsemmisíteni az Önvédelmi erőket. Felszámolni az Új Világrend csapatokat, egyben tartani az Amerikai Egyesült Államokat.
Dress Code : Nagyon modern , jól felszerelt Katonai egység.
Egyenruha : Multicam és annak minden NATO változata
fej : US sisak replikák. vagy az egyenruha mintájával megegyező patrol cap , boonie.
mellény : nincs megkötés.
_________________
Alba-Force
Airsoft Combat Hungary
https://www.facebook.com/Airsoft-Combat-Simulation-Hungary-911681355606013/

Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  

JÁTÉKRA JELENTKEZŐK
Rendező - 1 fő (Max 5 fő)
zolly (A. C. H.) , Fegyver: Nincs megadva
US. Army - 9 fő (Max 20 fő)
altezali (EAT) , Fegyver: Nincs megadva
CaptainBlyat (EAT) , Fegyver: G5 - 350 FPS , HK 416D - 375 FPS
Dakota (AS48) , Fegyver: M700 - 580 FPS , Beretta M9 - 320 FPS
Egyiptomi (EAT) , Fegyver: Nincs megadva
GhostWolf (EAT) , Fegyver: PJ SR25 (DMR) - 430 FPS , KP 05 - 330 FPS
Gorilla52 , Fegyver: G-36 - 380 FPS , glock - 250 FPS
Kalaska (I.B.W.) , Fegyver: M4A1 - 360 FPS , M9 - 220 FPS
TaZ (EAT) , Fegyver: Barrett M468 - 394 FPS , P99 - 240 FPS
Trukken (EAT) , Fegyver: AK-47 - 385 FPS
Önvédelmi erő - 1 fő (Max 30 fő)
Ájvön (Ravenwood) , Fegyver: Avalon calibur - 390 FPS , Desert Warrior - 280 FPS
Új Világrend - 4 fő (Max 70 fő)
Frankie (Raiders) , Fegyver: m24 - 570 FPS , M110 - 380 FPS
hawkins (Keleti Légió) , Fegyver: ak74 - 380 FPS , FN FAL - 380 FPS
polakgy (Keleti Légió) , Fegyver: AK105 - 385 FPS
Rommel87 (Keleti Légió) , Fegyver: AKM - 380 FPS
12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Az oldal üzemeltetője az itt szervezett játékokért nem vállal felelősséget!
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség