SoftAir.hu
Airsoft fórum
KERESÉS
Vezérlőpult
Konverter
Cikkek

Taglista
Csoportok
GyIK
MASZ 2015
Fórumszabályok
Webmail
JÁTÉK NAPTÁR
Pontos idő: csüt. jún. 21, 2018 7:19 pm

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző PM
Fórumtag
Avatar

Csatlakozott: vas. szept. 23, 2007 6:32 pm
Hozzászólások: 218
Tartózkodási hely: székesfehérvár
HozzászólásHozzászólás témája: Szahalin Black Ops
HozzászólásElküldve: szer. ápr. 11, 2018 7:47 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 

Kép

Előzmények

2016 nyarának derekán sorsdöntő ütközetnek lehetett szemtanúja a világ Szahalin szigetén. A megtépázott, Koalíciós erőknek ellenálló, Szahalini Köztársasági gárda, és az őket segítő szláv "önkéntes" zásszlóalj meglepetésszerű csapást mért a megszálló nyugati csapatokra. A szigetet kettéválasztó frontvonal áthasadt. Megsemmisült a Koalíció egyik stratégiai támaszpontja, ráadásul fogságba esett többek közt az Amerikai-Angol-Német csapatokat irányító tisztikar is, a főparancsnokkal egyetemben. A mélységi védekezés hiányában, kis létszámú, gyorsan haladó, a környezetét jól ismerő beszivárgó csoportok legyezőszerűen szóródtak szét az oldalszárnyakat tartó Amerikai tengerészgyalogosok mögött. A konfliktus gyors lezáráza így ismét meghíusult, és az Orosz ajkú köztársaság ismét ki tudta szabadítani magát a nyaka köré tekert hurokból. A foglyok kérdésében az ENSZ, valamint a Vörös Kereszt segítségével tárgyalások indultak, mik remek időhúzási lehetőséget adtak a már kérdés nélkül Moszkvából irányított Szahalinnak. Tűzszünet következett ami, csak a front egy-egy részére korlátozódott, mégis nagy terhet vett le a védők válláról. A honi lakosság reakciójától betegesen félő Amerikai vezetés teljesen kiadta kezéből a kezdeményezést.
Hónapok után végül pont a közvélemény oldotta fel a "Furcsa háborút". Az utcákon, a médiában egyre többen követelték hogy Amerika és szövettségesei vágjanak vissza, szabadítsák ki a foglyokat, és tegyenek pontot a szahalini konfliktus végére. Hetek alatt változott át a hozzáállás a frontkatonák soraiban is, majd amikor egy sikeres szökés után egy Angol katona elmondta hogy munkatáborokban tartják a még fogságban lévő társait, a világháború, és vietnám szörnyűségeit felemlegető média cselekvésre kényszerítette a döntéshozókat.
Különleges erők összehangolt csapást mérnek a front vonal mögött a Szahalini infrastruktúrára, már arra a kevésre mi maradt belőle, hogy lekössék a védők figyelmét, majd az amerika barát helyi lakosság és már jó ideje itt tevékenykedő ügynökök segítségével megpróbálják kiszabadítani a fogságba esett foglyokat, ezzel állítva helyre a hátország morláját. Nagyszabású átfogó támadás már rég bontakozott ki, az erők elszortan állomásoznak mindkét oldalon, így nem érdemes teljes körű támadást indítani a nyár előtt. A felkészülés és kivitelezés teljes titokban történt, a koalíció legjobb katonáit állította csatasorba, és bizakodva tekintettek az indulás pillanata felé.


Feladatok:


Ez most egy beleélős Milsim játék lesz, Mindkét oldalon nagy fegyelemre lesz szükség.

Orosz-Szahalini csapatok:

Fogolytábor, és annak kiemelt létesítményeinek őrzése, statikus ellenőrző pontok felállítása valamint járőrtevékenység folytatása.
A munkatáborban dolgoztatott rabok őrzése, ellátásuk biztosítása, esetleges nemzetközi ellenőrök (ENSZ, Vörös Kereszt, stb...) fogadása, kísérése.

Koalíciós erők:

Összetett hadművelet keretein belül több lépcsős feladatok végrehajtása. A célpontok meghatározása. Beszivárgás az ellenséges területre, kivonási pont biztosítása, túszmentés. Az Időpontok, célterület, az egységek kiosztása a támadás előtti óráig bizalmas.


Dress Code


Szahalin/Orosz erők:
Ruházat: Orosz egyenruha ( modern , nem Világháborús ) vagy teljes OD ruha (régi MH stílusú, nem vietnámi!) .
Fej: Csak az Orosz haderő által használt sisakok. Amennyiben ez nem megoldható, sapka, boonie, mely az egyenruha mintájával megegyezik. Vagy kendő vagy barett.
Fegyverzet: (csak ajánlott)
Rifleman: AK és változatai
DMR: SVD , VSS Vintorez
LMG: RPK
MG: PKM
Sniper: Minden Bolt Action replika.

Navy Seal , S.A.S.

Seal:
Ruházat: US Woodland, Marpat, Multicam ( és a Multicam minden NATO másolata ), UCP, A-Tacs, AOR 1/2, DCU ,
Fej : Sisak (M88, PASGT, MICH stb.. ), patrol/patrol cap, boonie, mely az egyenruha mintájával megegyezik. Kendő és barett használata Tilos!
Fegyverzet: (csak ajánlott)
Rifleman: M16 , M4 , M14 , Scar , HK416 , KAC PDW és változatai
DMR: M16 SPR , MK25 , M14 és változatai
LMG: M240, M249
MG: M60 , 50 cal , Minigun
Sniper: Minden Bolt Action replika, kivéve SVD

SAS
Ruházat: MTP és DPM
Fej : Sisak (M88, PASGT, MICH), patrol/patrol cap, boonie, mely az egyenruha mintájával megegyezik
Kendő és barett használata Tilos!
Fegyverzet: (csak ajánlott)
Rifleman: FN FAL ,L85 , M4 és változatai
DMR: FN FAL ,L85 , M16 , SR 25 és változatai
LMG: L86A1 , M240, M249 és változatai
MG: M60 , 50 cal , Minigun
Sniper: Minden Bolt Action replika, kivéve SVD


BB LIMIT


- lövész ( Rifleman ) : 50BB / tár ( tárak darabszáma nincs maximalizálva, de a tárakat csak tárzsebben tárolhatod! )
- támogató lövész ( DMR ) : 50BB / tár ( maximum 5 tár )
- könnyű géppuska ( LMG ) : 500BB / rakasz , 250BB / csigatár, 100BB / ívtár ( rakaszok , csigatárak, ívtárak darabszáma nincs maximalizálva )
- nehéz géppuska ( MG ) M60 / PKM : 1500BB/ rakasz ( rakaszok darabszáma nincs maximalizálva )
- mesterlövész ( Sniper ) : maximum 80 BB
- Pisztoly 30 / tár ( tárak darabszáma nincs maximalizálva, de a tárakat csak tárzsebben tárolhatod! )

A játékon Hi-cap tárak használata tilos , kivételt képeznek a géppuskák.
Tárazni csak a kijelölt pontokon és a visszaállón lehet!
A játékosok egymásnak tárat adhatnak, de BB-ét nem tölthetnek át egyik tárból a másikba ( ez a rakaszra is vonatkozik )


Egyéb Szabályok:


Épületen belül csak egyes lövés. Épületből ki vagy be 10 méteren túlra mehet a sorozat.
A pályáért nem csak mi, te is felelsz, ugyanúgy mint az ott használt eszközökért. Vigyzz rájuk!
Gépjármű is mozog majd a pályán. Szervezői, és ingame egyaránt, meg lesznek különböztetve. Ezek nem rabolhatóak, csak a kijelölt személy vezetheti őket. Menet közben le és fel ugrálás tilos, különben irány a parkoló, majd haza!


Egységes MEDIC szabály


Minden raj rendelkezzen dedikált medic-el. Láthatóan legyen feltűntetve, sisakon, mellényen, vagy karon. Ha nincs, senki nem válallja, akkor kénytelen a többi baráti egységre támaszkodni sebesüléskor. A medicek a szervezőktől kapott felszereléssel láthatják el a sebesülteket, ezt a rendezők biztosítják számotokra. Medic-enként az egységével megeggyező számú karszalag, valamint egy infúzió.

Sebesült ellátása:
Miután valaki találatot kapott, az jól hallhatóan "Megvolt" felkiáltással jelzi azt. Ezután elfekszik, leül, ott ahol találatot kapott, természetesen igyekezve nem a tűzvonalba lenni. Ezekután kar, és hang jelzéssel jelzi hogy ellátásra szorul. A medicnek 20 perce van, hogy odaérjen a sebesülthöz, vagy azt társai kivonják hozzá. Amennyiben ez sikerül, karon vagy lábon elhelyezett jól látható kötéssel ellátja, mégpedig úgy hogy az ne essen le. Ezután a sebesült ismét harcképes.
Egy ember egyszer látható el ilyen módon, a második találat után ha letelik a 20 perc kivérzési idő, az egész raj visszaáll.
Ha a medicnél van infúzió, segítheti a sérült "felépülését". Ez a következő képpen néz ki: a medic a sérültnek (a fennt említett módon már ellátott sebesültnek) bármikor infúziót is beköthet. Az infúzió bekötésétől számított 5 percben a sérült nem harcolhat, maximum kúszhat, sétálhat. Ha ez idő alatt nem kap újabb találatot, a sérülést jelző is eltávolítható róla, és teljsen "harcképes" lesz, felépül.

Sebesült mozgatása:
Sebesült társaikat mindkét oldalnak van lehetosége kivonni a tűzharcból, fedezékbe vagy épp kórházba szállítani. Ez történhet egy vagy több fővel, lényeg hogy a sebesül nem fut, csak biceg, vállra támaszkodik, vagy háton cipelik. Éljétek bele magatokat hogy találatot kaptatok!

Kiegészítő szabályok:
Szahalini Tábori Kórház:
Szahalini oldal rendelkezik statikus infrastruktúrával a sebesültek ellátására. A tábori kórházban egyszerre egy raj tartózkodhat, kiknek a visszaállási idő felére csökken, azaz 60 perc helyett 30 perc.

Plate és Sisak szabály:
Mindkét oldalon használható plate és sisak (replikát vagy eredetit magadra is kell ölteni). Csak azoktól a találatoktól védenek, amik a plate-et vagy a sisakot érik! A sisak is és a plate is 3-3 találattól véd meg. Ha eltalálják a sisakodat vagy a plate-edet, hangos megvolt kiáltással jelzed, leülsz a földre, leguggolsz, és 30 másodpercre harcképtelenné válsz, utána újra harcolhatsz. Ha a sisakodat/plate-edet harmadszor is eltalálták, több találattól már nem véd.

Késelés:
Késelés csak gumikéssel. Egy késeléshez többször meg kell „vágni” az áldozatot. A késelés 1 találatnak számít, ám a lekéselt játékosnak tilos hangos „Megvolt” kiáltással bejelentenie. Ne rontsuk el más játékát, ha valaki ügyesen megkésel, ne buktassuk le, amíg a többiek észre nem veszik!

Narancs kendő használata, csak ha kivéreztél és visszaállóra mész! Más esetben nem kell feltenni! Ha feltetted a narancs kendőt, akkor már nem vagy medicelhető. (ha félsz hogy így sokszor eltalálnak miután már kilőttek, ez nem a te játékod)

Visszaállás:

Orosz-Szahalini csapatok:
Csak Raj szinten!
A visszaállási idő 60 perc (ez a tábori kórház használatával változhat)
Ha lejár a visszaállási idő, a rajparancsnoknak kötelező személyesen jelentkezni az oldalparancsnoknál eligazításért.

Koalíciós Erők:
Csak Raj szinten!
A visszaállási idő 60 perc
Ha lejár a visszaállási idő, a rajparancsnoknak kötelező rádión jelentkezni az oldalparancsnoknál eligazításért.


Rádiózás, csatornák.


Rendezői : 5 csatorna
A többi eligazításon.

- Minden rajnál legalább egy rádió kötelező! (Ajánlott a tartalék rádió, illetve akkumulátor)
- Ha elromlik, lemerül, állandóan elnémítják a manók és nincs tartalék rádió az egyenlő a rajnak a HQ-ra küldésével! Amelyik raj nem tudja megoldani, hogy legalább 1 darab muködőképes rádiója legyen, az számíthat a HQ hosszan tartó őrzésére!


Gránát , 40mm , Rakéta , Aknavető


Gránát:
- Minden a forgalomban kapható, a MASZ2015 által engedélyezett Airsoft gránát használható.
A házi építésű szigorúan TILOS!
Hangot adó durranó gránátok :
- A robbanástól számított 5 méter sugarú körben öl, ha nincsen a játékos és a robbanás között fedezék. Nem Medicelhatő.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.
BB szóró gránátok :
- Csak az sebesül akit a BB eltalál.
- Ez a BB találat is rendes találatnak számít, tehát ez Medicelhatő !

40mm gránát :
Engedett a BB szóró, a szivacs rakéta.
Rakéta :
- A becsapódástól számított 5 méter sugarú körben öl, ha nincsen a játékos és a robbanás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.
BB szóró :
- Csak az sebesül akit a BB eltalál.
- Ez a BB találat is rendes találatnak számít, tehát ez Medicelhatő !

Rakéta
- Engedélyezettek a lágy hab (polifoam) rakéták. Indítani szigorúan csak gyári replikából (RPG, AT4 , M72 law stb.) Házilag barkácsolt tilos !
- A hab / szivacs rakéta becsapódástól számítva 15 méter sugarú körben “öl”, ha nincsen a játékos és a becsapódás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.
- A rakétavetőből indított BB szórás ugyanazt a hatást éri el, mint a 40mm gránát.

Aknavető:
Hakotsu engedélyezett, házilag barkácsolt megoldás szigorúan tilos !
- A hab / szivacs rakéta becsapódástól számítva 15 méter sugarú körben öl, ha nincsen a játékos és a becsapódás között fedezék.
- A robbanástól nem védenek a bokrok, cserjék, füvek, kis fák, másik játékos, asztallap.

Egyéb:
- A játékon füst és egyéb meglepetések is lesznek, ám ha otthonról hozol valami színesítő elemet, (füst, akna stb.... ) azok használatát a szervezőkkel egyeztetni kell. Ha olyan eszközt használtok ami előtte nem került bemutatásra az a játékról azonnali kizárást von maga után!


Záró gondolatok

FIGYELEM! WARNING! POZOR! UWAGA!

- A játékot igyekszünk színesíteni számotokra olyan karakterekkel akik nem feltétlen a tuzharc, a lövöldözés miatt lesznek jelen, fotósok, szerepjátékosok stb...
Kérünk titeket figyeljetek rájuk, ne vegyük el a kedvüket hogy izgalmasabbá tegyék játékunkat, feleslegesen ne pazaroljatok rájuk bb-t.
Könnyu lesz oket azonosítani, tudni fogjátok kikre vonatkozik ezen kérésünk.
- Egymás elhagyott tárgyaira figyeljünk, ha megtaláljátok, a szervezőknél kérlek azokat adjátok le!
- A játékon csak regisztrált személyek vehetnek részt!
- A játékra történő regisztrációval elfogadod, hogy az eseményen önszántadból és saját felelősségedre veszel részt. Elismered, hogy megfelelő védőfelszereléssel rendelkezel.
Elismered továbbá, hogy a játék szabályait, valamint a MASZ 2015 szabályrendszerét elolvastad és alkalmazod.
- A szemüveg használata az egész játék alatt KÖTELEZŐ (parkolóba történő belépéstől, kilépésig)! A szemüveg nélküli játékosokat figyelmeztetés nélkül hazaküldjük!
- Érkezés után azonnal regisztrálj! Kérjük, legyen kéznél a személyigazolványod is!
- Hop-up belövés csak a kijelölt helyen és irányba!
- A kronózáshoz mindenki egy darab üres tárral a kezében, belőtt hop-upal jelenjen meg! Kronó után tárat kivesz, fegyvert biztosít!
- Tárat csak az eligazítás után, a játék kezdetével lehet ismét fegyverbe helyezni.
- A MASZ 2015 FPS határait szigorúan vesszük! Ne hozzál pont 400, 500 vagy 600 FPS-es replikát.
- A pályán a medicelésen és a "késelésen" kívül TILOS mindenféle fizikai kontaktus!
- A rendezvény előtt és alatt alkoholt és egyéb tudatmódosító szereket fogyasztani szigorúan TILOS!
- Arra kérünk, hogy amennyiben mégsem tudsz a játékon részt venni, azt legalább a játék előtti napon jelezd. Nem elég a leregisztrálás, kérünk, hogy üzenetben is jelezd felénk!
_________________
Alba-Force
Airsoft Combat Hungary
https://www.facebook.com/Airsoft-Combat-Simulation-Hungary-911681355606013/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zolly vas. ápr. 22, 2018 10:20 am-kor.
Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  
Fórumtag

Csatlakozott: pén. okt. 01, 2010 6:57 pm
Hozzászólások: 57
HozzászólásHozzászólás témája: Re: Szahalin Black Ops
HozzászólásElküldve: hétf. máj. 07, 2018 9:10 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
zolly írta:
Figyelem , ez a játék elmarad.

:(
_________________
#totallynotaconspiracy - The Secret Society Airsoft Team

Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  
Fórumtag
Avatar

Csatlakozott: vas. szept. 23, 2007 6:32 pm
Hozzászólások: 218
Tartózkodási hely: székesfehérvár
HozzászólásHozzászólás témája: Re: Szahalin Black Ops
HozzászólásElküldve: hétf. máj. 07, 2018 5:01 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Figyelem , ez a játék elmarad.
_________________
Alba-Force
Airsoft Combat Hungary
https://www.facebook.com/Airsoft-Combat-Simulation-Hungary-911681355606013/

Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  
Fórumtag
Avatar

Csatlakozott: csüt. jún. 19, 2014 8:20 pm
Hozzászólások: 21
Tartózkodási hely: Eger
HozzászólásHozzászólás témája: Re: Szahalin Black Ops
HozzászólásElküldve: pén. máj. 04, 2018 5:10 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Sajnálom srácok, de céges rendezvény miatt le kell mondanom a részvételt. :(
_________________
#totallynotaconspiracy - The Secret Society Airsoft Team

Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  
Fórumtag
Avatar

Csatlakozott: vas. szept. 23, 2007 6:32 pm
Hozzászólások: 218
Tartózkodási hely: székesfehérvár
HozzászólásHozzászólás témája: Re: Szahalin Black Ops
HozzászólásElküldve: vas. ápr. 22, 2018 10:14 am
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
Felkerült a részletes kiírás.
_________________
Alba-Force
Airsoft Combat Hungary
https://www.facebook.com/Airsoft-Combat-Simulation-Hungary-911681355606013/

Vissza a tetejére
  Profil E-mail küldése  

JÁTÉKRA JELENTKEZŐK
-= LEZÁRVA! =- Koalíciós hadifoglyok - 3 fő (Max 7 fő) -= LEZÁRVA! =-
Achmed (T.S.S.) , Fegyver: pdr-c - 375 FPS , Rem - 120 FPS
remeczkiadam (T.S.S.) , Fegyver: VFC VR16 - 360 FPS , Glock 26 advance - 200 FPS
zolly (A. C. H.) , Fegyver: M16 - 360 FPS , Baofeng + Nagoya - 0 FPS
-= LEZÁRVA! =- Navy Seal , S.A.S. - 11 fő (Max 40 fő) -= LEZÁRVA! =-
$peedY (Fehérwar) , Fegyver: M4 CQB/R - 360 FPS , Sig P226 - 300 FPS
Buko (Dabas S.A.S) , Fegyver: M4SD - 360 FPS , Sig P229 - 290 FPS
Daro (Feherwar) , Fegyver: M4 - 380 FPS
Frankie (Raiders) , Fegyver: m24 - 570 FPS , M110 - 380 FPS
Porta , Fegyver: TM M4A1 - 340 FPS , Desert Eagle CO2 - 390 FPS
Redneck (FehérWar) , Fegyver: mk18 mod 1 - 360 FPS , p226 - 0 FPS
Sajtosbab , Fegyver: G36 - 350 FPS
spartan (Feherwar SZAK) , Fegyver: AK74 - 380 FPS
TDaniel94 (FehérWar) , Fegyver: M4 - 390 FPS , AK74 - 380 FPS
Vasgyuro (I.B.W.) , Fegyver: Hk 51 - 350 FPS , We g18c - 250 FPS , Fuvart adnok innen: Kispest, 2 fő
zuluaga (fehérWar) , Fegyver: M-103 Katlyn - 375 FPS , 1911 Wynonna - 215 FPS
-= LEZÁRVA! =- Rendező - 1 fő (Max 5 fő) -= LEZÁRVA! =-
csokypuding (A.C.H.) , Fegyver: Nincs megadva
-= LEZÁRVA! =- Szahalin/Orosz - 3 fő (Max 60 fő) -= LEZÁRVA! =-
Lenyn , Fegyver: Nincs megadva
Raziel (A.C.H.) , Fegyver: AK105 or M4 - 999 FPS , 1911 MEU - 1 FPS
t.norbi , Fegyver: Nincs megadva
12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Leon S. Kenedy valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Az oldal üzemeltetője az itt szervezett játékokért nem vállal felelősséget!
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség